Efemèrides 13 de maig


1950: Neix Stevie Wonder
El gran artista que hi ha darrera la cançó “Isn’t she lovely” neix el 13 de maig de 1950. Té més de 35 àlbums publicats, dels quals més de 30 són èxits al Top Ten, té més de 72 milions de còpies venudes i 19 Grammys.

1967: Surt “San Francisco (Be Sure to Wear Flowers in Your Hair)” de Scott McKenzie
La cançó, que es va convertir en la publicitat pel Festival Pop de Monterey del mateix any, 1967, arribant aviat als primers llocs de les llistes internacionals (a Estats Units va arribar 4t, i a Europa primer).

1967: Neix Chuck Schuldiner
Neix el cantant, guitarrista i cantant Chuck Schuldiner, sobretot conegut per formar part de la banda Death.

- Publicitat -

1970: “Let It Be” és un èxit 
La banda pop The Beatles rep el disc d’or per “Let It Be”, essent així el gran final del grup. La cançó la escriure l’integrant de la banda Paul McCartney i va sortir el 6 de març de 1970 al Regne Unit i l’11 de març del mateix any a Estats Units.
Aquest tema ocupa el lloc número 179 de “Les 1000 millors cançons de sempre” segons la revista Q Music, i el número 20 de les “500 cançons més grans de tots els temps” segons la revista Rolling Stone.
Ràpidament va arribar al número 1 de les llistes d’Estats Units, Canadà, Països Baixos, Noruega, Nova Zelanda i Australia; número 2 al Regne Unit i Alemanya; i número 10 a França.
Mc Cartney diu haver escrit aquesta cançó després de somiar amb la seva mare durant les gravacions del treball discogràfic ‘Get Back’, ja que la seva mare va morir quan ell tenia 14 anys: “Me va encantar tornar a parlar amb la meva mare. Em vaig sentir beneït per tenir aquell somni. Això em va fer escriure “Let It Be” “.

1979: Neix Mickey Madden
El dia 13 de maig de 1979 neix el baixista de la banda Maroon 5 Mickey Madden. El músic va formar part des dels inicis del conegut grup (es va formar entre 1994 i 1995) amb Adam Levine, Jesse Carmichael i Ryan Dusick.