Efemèrides 11 maig

1963 The Beatles arriben al núm. 1 amb Please, please me

Va ser l’11 de maig de 1963 quan la banda de Liverpool va arribar a la posició més alta de les llistes musicals del Regne Unit. Això va ser gràcies a Please, please me, el primer àlbum d’estudi de The Beatles i l’inici de l’exitosa trajectòria dels anglesos, que a poc a poc van aconseguir infectar a milions de fans amb el seu so, extenent la Beatlemania.
Please, please me és el primer LP de la banda, el qual rep el seu títol del senzill amb el mateix nom que van publicar prèviament i que, gràcies al seu èxit, va fer possible l’enregistrament de l’àlbum.


1981 Mor Bob Marley

L’11 de maig de 1981 va morir el jamaicà Bob Marley després d’una dura lluita contra el càncer que s’havia apoderat no només dels seus pulmons (tant com es va preveure inicialment), sinó del seu fetge i, fins i tot, el cervell.
A la curta edat de 36 anys, la icona del reggae va abandonar una trajectòria musical que l’havia fet arribar a les millors posicions de les llistes mundials amb èxits com ara No Woman, No Cry o Jamming. Després de la mort del cantant, Island Records va publicar el 1984 el recopilatori Legend, convertint-se en l’àlbum de reggae més venut de la història i aconseguint 10 discs de platí als Estats Units i més de 20 milions de còpies a tot el món.
- Publicitat -