Efemèrides 1 de juny


1947 Neix el guitarrista Ron Wood

Es donà a conèixer tocant el baix amb el grup de Jeff Beck, amb el qual enregistrà dos discs (1968-1969). A la tardor de 1969 entrà com a guitarrista dels antics Small Faces, que passaren a anomenar-se Faces. Conjuntament amb Rod Stewart, cantant del grup, compongué algunes cançons d’èxit com Flying, Stay with me o Ooh la la, abans que se separessin, el 1974.
Des de finals de 1974, en què participà en l’enregistrament del disc Black and blue, és el guitarra solista de The Rolling Stones, en substitució de Mick Taylor. El seu estil, influït per Chuck Berry, s’adaptà més a les formes de Keith Richards que el seu antecessor. Així mateix, es distingí per la seva manera de tocar la guitarra en escena, amb una cigarreta a la boca.

1969 John Lennon i Yoko Ono graven Give peace a chance

- Publicitat -

Tot un himne a la pau, que correspon a l’època més mística de Lennon, sorgida arrel de la seva relació amb Yoko Ono. El tema es va gravar en un hotel del Canadà, durant la seva peculiar lluna de mel. Des del llit i al costat de la seva dona, va gravar aquesta cançó per protestar per la guerra del Vietnam.
Es va incloure al disc Wedding album.


1974 Neix Alanis Morissette

Al llarg de la seva vida ha venut més de 60 milions de discos, 33 dels quals per Jagged Little Pill, ha estat nominada 14 vegades pels Premis Grammy, i ha obtingut el guardó en 7 ocasions, a més de l’àlbum de l’any el 1996. També ha rebut 12 premis Juno (Grammy del Canadà).
El seu darrer disc és Havoc and Bright Lights, editat el 2012, tot i que alguns rumors apunten que aquest 2018 podria publicar nou material.