Efemèrides 21 d’abril


1947 Neix el cantant Iggy Pop


Conegut com la Iguana de Detroit o com el padrí del punk, és àmpliament conegut com un dels artistes rock més dinàmics sobre de l’escenari.
Líder de The Stooges, va tenir una gran influència en els naixements dels gèneres del heavy metal i el punk rock. Entre les seves cançons més conegudes trobem Lust for life, I’m bored o The Passenger.


1959 Neix Robert Smith, el cantant de The Cure

20 anys després del seu naixement ja començava el seu periple amb The Cure, grup amb el qual aconseguiria enormes èxits i venent més de 27 milions de còpies a tot el món.
Al llarg de tota la història del grup, es va mantenir fidel a una estètica i a la seva manera d’entendre la música.

1981 Bruce Springsteen i la E Street Band ofereixen el primer concert al nostre país

- Publicitat -

I va tenir lloc a Barcelona, concretament al Palau dels Esports. En aquell concert van sonar fins a 26 temes, entre els quals destaquen The Promise Land, Out in the street, Badlands, The River o Thunder Road. Tampoc van fallar clàssics de l’artista com Sherry Darling, Born to run o la versió del Because the night de Patti Smith.

2003 Mor la cantant Nina Simone

Va ser un dels referents de la música jazz i soul, així com per la lluita contra l’opressió del poble negre americà.
A finals dels 50 va aconseguir el seu primer èxit, que es veuria incrementat en les següents dècades.
A principis dels 90 va tornar a estar en el punt de mida, després de fitxar per una multinacional per editar A single woman.

2016 Mor Prince

Tota una icona de la música i venedor de més de 100 milions de discos arreu del món, va deixar una gran empremta i un bon grapat de cançons que han passat a la història de la música. Va guanyar un Oscar i un Grammy gràcies a la banda sonora de Purple Rain, així com una gran quantitat de premis més.
Va morir a conseqüència d’una sobredosi accidental de fentanil.