Efemèrides 9 de març


1987 U2 editen el disc The Joshua Tree

Va ser l’any 1987 quan els irlandesos publicaven un dels seus discs més mítics, que va vendre més de 15 milions de còpies arreu del món. Així mateix també es van endur el premi Grammy al disc de l’any i una permanència al número 1 de les llistes mundials de fins a 9 setmanes.
En el disc trobaves temes que anaven des del blues, passant pel country o el blues.
Entre els temes del disc, figuren Where the streets have no name, I’m still havent found what I’m looking for o With or without you.- Publicitat -

1996 One Sweet Day de Mariah Carey i Boyz II Men, premi especial de la Revista Billboard

La cançó va rebre el premi després d’haver-se estat 16 setmanes de lideratge de la llista de senzills Hot 100, sent la peça que més setmanes havia estat al número 1.
El rècord el va aguantar fins que l’any passat el Despacito de Luis Fonsi va empatar-lo.
El tema formava part del disc Daydream.1997 Mor assassinat el raper Notorious BIG

Va ser un dels rapers més grans de tots els temps, nascut a Brooklyn, de jove va començar traficant amb drogues i després d’abandonar la seva vida criminal, va decidir fer-se raper. Va llançar el seu debut Ready to die el 1994 i va esdevenir la figura central del rap a la Costa Est, que tant rivalitzava amb l’oest, que estava liderada per Tupac.

El 9 de març de 1997 va assistir a la Soul Train Music Awards de Los Angeles, i quan la festa es va acabar es va retirar amb un grup d’amics. A tres quarts d’una de la matinada i el cotxe del raper es va parar a un semàfor. Mentre esperava que es posés verd, un Chevrolet negre va parar al costat i el conductor va treure una arma i va disparar contra el cotxe del raper, que va rebre l’impacte de quatre bales. Va ser traslladat a l’hospital i 15 minuts després moriria amb tan sols 24 anys.

Encara no se sap qui va assassinar-lo i de fet l’FBI va tancar el cas el 2005, concloent que no hi havia prou evidències per processar a cap sospitós. La família del raper creia llavors que podia haver estat la mateixa policia qui l’havia assassinat.