Efemèrides 30 de març


1945 Neix Eric Clapton

Ho va fer al Regne Unit l’any 1945 i és conegut per la seva mestria amb la guitarra elèctrica. Clapton és membre del Saló de la Fama del Rock per partida triple; com a membre de Yardbirds, de Cream i per la seva carrera en solitari.
Ha creat èxits com Change the world, Layla, My Father Eyes, Wonderful Tonight o Tears in Heaven, una balada que va escriure després de la tràgica mort del seu fill de 4 anys.

1964 El mateix dia també va néixer Tracy Chapman

- Publicitat -

Però ella ho va fer l’any 1964 a Ohio. Una cantant americana guanyadora de diversos premis Grammy i coneguda per l’èxit de cançons com Fast Car, Baby Can I hold you, Give me a reason o Talkin’ Bout a Revolution
El seu primer treball de títol homònim va arribar el 1988 i fins al 2008 ha publicat 8 discs.

1968 I no acaben els naixements, perquè quatre anys més tard ho faria Celine Dion

La cantant va començar la seva etapa d’adolescent cantant en francès, gràcies al fet que el seu mànager i futur marit, René Angelil, va hipotecar la seva casa per poder finançar el seu primer disc.
Després de guanyat alguns premis, va començar una gran època, passant del francès a l’anglès i editant amb l’ajuda d’Angelil, uns discs que van ser molt ben rebuts, convertint-se en una de les artistes pop més importants del moment.
A finals dels 90 va abandonar la música per poder estar amb la seva família, especialment amb el seu marit que patia un càncer.
El seu últim disc es va editar el 2016, el mateix any que moria el seu marit.

1979 I acabem l’intens dia de naixements amb el de Norah Jones

La cantant i pianista va néixer a Nova York l’any 1979 i és coneguda per la seva filla del desaparegut músic hindú Ravi Shankar i de la productora Sue Jones.
Ha guanyat 9 premis Grammy i ha venut més de 40 milions de còpies amb els seus discs. Així mateix també ha participat en algunes produccions cinematogràfiques.