Efemèrides 28 de març


1967 Van Morrison grava Brown Eyed Girl

Van Morrison va créixer a Belfast i mentre aprenia a tocar la guitarra i el saxo, va aprofitar per entrar a un grup anomenat Them, el qual estaria un parell d’anys, gravant temes com Gloria, que comptava amb la producció de Bert Berns.
Un any després de deixar el grup, l’any 1967, va gravar 8 cançons a Nova York, un cop més amb Bert Berns a la producció. D’aquella primera sessió va  néixer Brown Eyed Girl, tema que va dedicar a una noia d’ulls marrons amb la que cantava en dies plujosos i que es tornava a trobar.
Va ser un número 1 instantani i tothom va quedar meravellat amb la cançó, que ha sobreviscut al pas dels anys, com un gran clàssic de la música.

1986 Neix la cantant Lady Gaga

- Publicitat -

Stefani Joanne Angelina Germanota, més coneguda com a Lady Gaga, va néixer a Manhattan un 28 de març de 1986 i és una cantant i actriu americana.
L’agost de 2008 va publicar el seu primer disc, The Fame, que va ser un gran èxit comercial i va conquistar a la crítica. El disc va ser número 1 al Regne Unit o el Canadà, tot i que al seu país només va aconseguir el segon lloc. Els dos primers senzills del disc, Just dance i Poker face van ser números 1 global.
Un any després arribaria The Fame Monster, amb altres números 1 com Bad Romance o Alejandro.
Posteriorment editaria Born This Way o ArtPop i finalment el 2016 ho faria Joanne, amb una gira mundial que va haver d’aturar en algunes ocasions a causa dels forts dolors que pateix, com a conseqüència de la fibromiàlgia que pateix.

1996 Phil Collins anuncia que abandona Genesis

El cantant britànic va comunicar-ho l’any 1996, després de 25 anys formant part de la banda, amb la qual havia arribat a compaginar una carrera en solitari. La seva companyia discogràfica va explicar que la separació va ser amistosa.
Collins a partir de llavors va continuar amb la seva carrera en solitari, mentre que Genesis van seguir un parell d’anys més i després de deixar-ho, van tornar un parell d’anys per una gira mundial.