Efemèrides 16 de març


1980 Neix el grup Frankie Goes to Hollywood

Una de les bandes més conegudes de Liverpool, creadora del gran tema “Relax” fa 38 anys avui. Al principi el grup s’anomenava Hollycaust però van canviar gràcies a Frank Sinatra. Tan sols van publicar dos àlbums; “Welcome to the pleasuredome” en 1984, el qual portava la cançó més coneguda que era “Relax” i “Liverpool” en 1986, qual va ser un fracàs. L’any 1987 la banda va anunciar la seva separació definitiva amb una gira de comiat.

2005 R.E.M escriu la cançó contra la guerra d’Irak

- Publicitat -

El grup musical va publicar “The final straw” el 16 de març de 2005. El tema es podia escoltar a la pàgina web de la banda (www.remhq.com) però no descarregar. El missatge del cantant del grup, Michael Stipe, en relació amb la cançó va ser: “Aquesta és la manera més efectiva de rebutjar el que està passant al món. Volíem transmetre un missatge clar a través de la música per donar esperança a totes les víctimes i les seves famílies implicats en la guerra…”.