Efemèrides 10 març
 
1988: Mor Andy Gibb


Va ser el 10 de març de 1988 quan Andy Gibb, ídol juvenil, va morir a Oxford com a conseqüència de la seva lluita contra les drogues. El músic portava llargs mesos lluitant contra la seva addicció, però aquesta va provocar-li un debilitament al cor que, en inflamar-se, el va fer perdre la vida.

Amb només 30 anys, Andy Gibb va gaudir d’una exitosa trajectòria musical. El solista es disputava constantment les millors posicions de les llistes amb els seus germans, els quals havien format el grup Bee Gees. El britànic es va convertir en el primer solista a tenir tres senzills núm. 1 consecutius a la Billboard Hot 100 i compta amb grans temes com ara I Just Want to Be Your Everything o (Love Is) Thicker Than Water.

 

1998: Eric Clapton presenta Pilgrim

 
El 10 de març de 1998, el músic britànic publicava Pilgrim, el seu 13è àlbum d’estudi. 10 anys després de Journeyman, l’últim treball de Clapton abans de Pilgrim, l’home va estrenar nous temes que el van portar a la nominació dels Grammy com a millor àlbum de pop vocal. Amb el disc, el músic va renovar el seu so per tal d’arribar a les noves generacions, afegint un toc electrònic a alguna de les seves melodies per tal d’unir-se a la moda que tot just començava.
El treball destaca per ser un dels majors èxits de l’artista i reunir grans temes com ara Circus, My Father’s Eyes, River of tears o Sick and Tired. Pilgrim va trigar dos anys a gestar-se i el va portar a les posicions més altes de les llistes a més de vint països, aconseguint vendre més de 4,5 milions de còpies arreu del món.
- Publicitat -