La sala La Nau de Barcelona tremola. És escenari d’un doble concert, i el públic vibra, nerviós, cantant totes les cançons fins i tot quan l’escenari encara és buit. 

La nit comença quan s’apaguen les llums i el premiarenc EnMatu apareix a l’escenari sota el ritme de ‘NO SOC CANTANT’, cançó del seu EP “Llaços” (2024). El cantant guia al públic a través de totes les cançons d’aquest últim EP, des del ritme de ‘FIAT 500’ fins a ‘GORMITI’ o ‘GULUSSINA’, que fan baixar al públic de revolucions. Després de repassar aquest últim projecte, torna als clàssics, perquè no podia deixar a la sala sense escoltar en directe ‘Cadaqués’, ‘Malediccions’ o ‘Ni una Llàgrima’, que el públic va demostrar conèixer a la perfecció.

Envoltat de llums també té temps per recordar algun d’aquells primers temes, com ‘escoltant el que em dius em poso content’, un dels moments més íntims del concert en què una guitarra i les veus del públic li fan companyia.

- Publicitat -

Pot ser per les dimensions de la sala, o pot ser per l’actitud dels cantants, sempre molt propera amb el seu públic, però durant unes hores la sala La Nau semblava una reunió d’amics. No només dins el públic, sinó també damunt de l’escenari. Al llarg del concert hi pugen diferents artistes, com Alcaa per cantar ‘Neptú’ amb EnMatu, o Martigo per ‘QUINA VAINA!’.

El moment més inesperat, però, va ser quan es van reunir els tres artistes; EnMatu, Dani6ix i Izzkid per cantar ‘CALENDARI D’ADVENT’ la seva aportació a “NADAL MIX 2023”. 

EnMatu passa el relleu a Dani6ix i Izzkid, que omplen l’escenari d’energia amb ‘Enemics’ i el públic els rep amb força; cantant i saltant les cançons més conegudes com ‘Sempre de Rally’, ‘Boti Boti’ o ‘Van Gogh’. El concert és una bona presentació del seu EP ‘Sopo i baixo’ (2024), ja que tant els que son dalt de l’escenari com els que s’ho miren des de baix li posen veu a totes les cançons, fins i tot ‘Peixos i un gos’, un dels moments més personals del seu últim projecte. 

Abans de dir adeu, però, calia fer una última cosa. Després de l’èxit del seu últim EP, cal recordar d’on venen, i com han arribat fins aquí. Només hi ha un nom per definir-ho: ‘Stem Vius!’. LA CANÇÓ, la que dona nom a l’EP, i que identifica millor que res el seu projecte. Sense dubte és el moment més especial. Ells canten al públic i el públic els canta a ells que “Va fer mal, però a aquest mal li vaig donar la volta i crec en mi.”