Qualsevol que segueixi per sobre l’escena musical catalana sap que la Julieta s’ha convertit en una de les veus prometedores del panorama actual. L’artista ha anat guanyant popularitat gràcies al seu estil únic que fusiona la intimitat de les lletres de les seves cançons amb tocs d’electrònica i pop, i aquesta nit al White Summer a Palamós, ha demostrat per què és considerada una de les artistes a seguir.

Amb l’ambient del festival, no hi havia cap dubte que aquesta seria una nit especial. L’escenari, banyat en llums fredes evocaven la màgia de l’estiu, estava a punt per rebre una Julieta que arribava disposada a conquistar el públic amb el seu nou treball, 5 AM. A les deu en punt, l’artista va pujar a l’escenari amb una energia contagiosa que va fer que el públic esclatés en aplaudiments i ovacions.

El concert va començar amb una coreografia, que va ser molt ben rebuda pels assistents, tot seguit va continuar amb “CARI”, un dels temes més potents del seu últim disc. Des del primer acord, va quedar clar que la Julieta no es guardaria res: la bateria marcava el ritme mentre la seva veu dolça i poderosa omplia cada racó de l’espai. El públic, captivitat, no va trigar a lliurar-se completament, movent-se al ritme de la música.

- Publicitat -

Després va arribar “Enamorada de tu”, una cançó amb molt de ritme que va ser corejada per tots els assistents. Quan va acabar de cantar-la, va llegir alguna pancarta dels seus fans, on una d’elles deia: “Julieta, on és “Si ha de ser serà”?” Ella va somriure i va respondre: “Doncs aquí està”, i de seguida va començar a sonar la melodia de fons. La versatilitat de l’artista, de passar d’un so més actiu a un altre més suau i melòdic, gairebé hipnòtic. Durant aquesta interpretació, la connexió entre la Julieta i el seu equip va ser palpable, cada mirada i gest semblava formar part d’un llenguatge secret, una complicitat que es va traduir en una interpretació impecable.

Ens va oferir tot el seu repertori, incloent-hi “Haiku”, una cançó que narra una història d’amor molt curta, però bonica; “No M’estima +”, en col·laboració amb Mushka, que ella mateixa va demanar que cantéssim amb força perquè no havia pogut assistir-hi, i també d’altres que no poden faltar com “Avions Volant” o “Com aquell agost”.

Un dels moments més emotius de la nit va ser, sens dubte, quan la Julieta va interpretar “Com El Dia I La Nit” una cançó juntament amb Oques Grasses. Segons ella mateixa, és una de les cançons més significatives per a ella: “Quan tenia setze anys, no em perdia ni un concert d’Oques Grasses”. Aquesta cançó celebra la simplicitat i la bellesa de viure el moment present sense complicacions innecessàries. Mentre la cantava, les llums creaven un efecte de contrallum que intensificava l’atmosfera melancòlica, fent que molts se sentissin profundament emocionats fins a les llàgrimes.

No obstant això, la nit no va ser només per a la nostàlgia. Amb “En Mi Coche”, la Julieta va aconseguir fer saltar a tothom. Aquest himne del seu nou disc, amb la seva melodia enganxosa i lletra enèrgica, va transformar el recinte en una autèntica festa. La cantant, per afegir més diversió, va llançar al públic les ulleres que havia utilitzat durant la interpretació de la cançó.

A mesura que s’acostava el final, l’ambient es tornava cada cop més eufòric amb “ENS BESEM”, una de les cançons on la Julieta balla més a prop d’un dels seus ballarins. Els moviments coreogràfics intensos i el contacte físic entre ells van encendre encara més l’energia del públic. A continuació, va arribar un dels seus darrers llançaments, “THELMA & LOUISE”, en col·laboració amb Belén Aguilera, una de les cançons més esperades i corejades pel públic.

El concert va culminar amb “FULL ROMANCE”, el seu darrer llançament i també una de les cançons més estimades pels seus seguidors del White Summer. En aquesta cançó, la Julieta va recrear l’escena d’un ring de boxa, afegint una dimensió visual impactant al seu espectacle. El públic, entregat, va acompanyar la Julieta en cada estrofa, creant un cor que ressonava amb força a l’espai. L’artista, visiblement emocionada, va agrair repetidament el suport dels seus fans.

La nit va acabar amb una llarga ovació que va deixar clar que la Julieta havia conquerit Palamós. En el moment final, va fer pujar la seva germana a l’escenari, i juntes van celebrar amb el públic un remix de la cançó “Avions Volant”, que sonava de fons. Aquest moment va confirmar, una vegada més, que Julieta és la veritable “CATALAN DREAM”.