Foto: Marc Ruíz

Joan Dausà va tornar a demostrar ahir per què és un dels artistes més estimats del panorama musical català en una actuació memorable al Festival Sons del Món, celebrat a la emblemàtica Ciutadella de Roses. Davant d’un públic entregat i amb totes les entrades exhaurides, Dausà va oferir un concert íntim i ple de complicitat que va captivar els cors dels assistents.

El concert va començar puntual a un quart d’onze de la nit amb l’emoció de “Nàufrags”, seguida per “Omple de vida els pulmons”, dues cançons que van preparar l’escenari per a una nit plena de moments intensos i emotius. La proximitat de Dausà amb el públic va ser evident des del primer moment que va voler comprovar la fidelitat del seu públic preguntant quants dels assistents ja havien estat en algun dels seus concerts anteriors. Aproximadament la meitat dels assistents, segons Dausà, va alçar la mà, demostrant la capacitat de l’artista per mantenir el seu públic. Tot seguit, va preguntar qui era la primera vegada que assistia a un concert seu, i al voltant del altre cincuanta per cent dels presents, van alçar la mà, evidenciant que la seva música continua atraient nous seguidors.

Entre els nous assistents, Dausà va destacar una persona que va confessar que no coneixia cap de les seves cançons, però que havia decidit venir per acompanyar la seva parella. Aquesta anècdota va ser un fil conductor al llarg de la nit, ja que l’artista va fer diverses referències a aquest espectador durant el concert, creant una atmosfera encara més íntima i propera, i demostrant una vegada més el seu carisma i capacitat per connectar amb tot el públic, tant els seguidors fidels com els que el descobrien per primera vegada.

- Publicitat -

A partir d’aquí, la connexió va ser total, i el cantant va començar a desgranar el repertori amb “Caure no feia mal”, una peça que recorda aquell moment en què tots hem estat nens, seguida d'”Una altra manera de viure” cançó que va interpretar en solitari a piano i veu.

Un dels moments més especials de la nit va ser quan Dausà va interpretar un mix de mitges cançons de la banda sonora de “Barcelona Nit d’Estiu/Nit d’Hivern”, seguit immediatament de la seva pròpia cançó de la mateixa pel·lícula, “Cremem-ho tot”. Aquest bloc, que Dausà només està oferint en la seva gira d’estiu, va ser rebut amb gran entusiasme pels assistents, creant un crescendo màgic que va seguir amb una delicada interpretació de “La gran eufòria”, que va posar d’empeus a tot el públic present.

Un dels moments més sorprenents de la nit va ser quan Dausà va interpretar “Take Me Home, Country Roads”, una cançó en anglès que va servir de preludi per a “Tot anirà bé”. Aquest darrer tema va crear un instant màgic en què Dausà va convidar el públic a cantar a capella, omplint la Ciutadella amb la veu de centenars de persones en una connexió única i irrepetible.

La nit va continuar amb “Que vingui algú” i, tot seguit, amb “Ho tenim tot”, una de les cançons més intenses del seu repertori i de les mes aclamadas per el public.
Just abans d’interpretar-la, Dausà havia comentat en una pausa que veure una estrella fugaç al costat d’una persona important era una senyal especial. La sorpresa va ser majúscula quan, mentre cantava “Ho tenim tot”, una estrella fugaç va travessar el cel de la Ciutadella de Roses, com si el destí hagués volgut donar la raó a les seves paraules. Aquest moment gairebé màgic va deixar el públic bocabadat, afegint un toc de misticisme a la vetllada. Però la nit encara no havia acabat. Quan semblava que el concert havia arribat a la seva fi, Dausà va sorprendre els assistents amb un bis emotiu, reapareixent a l’escenari per interpretar “Diria que eres tu”, “Truca’m”, “Judit” i la nova versió de “Jo mai mai”.

En resum, Joan Dausà va oferir una nit plena de sensibilitat, proximitat i emoció sota la llum de les estrelles, consolidant la seva posició com a un dels més grans referents de la música en català. Sons del Món va ser l’escenari perfecte per a aquest recital íntim i especial, que quedarà gravat en la memòria de tots els presents.