Foto: Primera Fila

Aquest dimecres els irlandesos The Academic al·lucinaven en veure el fervor i l’energia que el públic de Barcelona els rebia dins del seu “Easy on the Eyes Tour”, que els ha portat a la capital catalana pocs mesos després d’actuar al Palau Sant Jordi obrint el concert de Louis Tomlinson.

Dimecres però, la gent venia per ells. Tant que fins i tot es va haver de canviar de la sala 3 a la 2 a causa de l’aforament. I és que qui es podia imaginar que abans de l’obertura de portes hi hauria tantíssima gent al carrer pel terra fent cua, que em va recordar aquelles grans nits de fa una bona colla d’anys quan les bandes d’indie rock actuaven varis cops cada mes en aquesta sala. Ara la veritat és que passa molt menys sovint i quan passa no s’ha de deixar perdre l’oportunitat d’anar-ho veure.

Aquest va ser el gran motiu (també perquè m’agraden) per anar-los a veure en directe. Perquè les poques bandes que venen amb les seves guitarres, les seves melodies enganxoses i aquell so britànic (o irlandès) que tant m’agrada mobilitzi prou públic perquè les gires decideixin també passar per Barcelona.

- Publicitat -

Craig Fitzgerald es menja l’escenari des del primer instant. Quina gràcia que té, quines cares que va posant durant tot el show. Te l’imagines de la mateixa manera al típic pub irlandès amb els seus amics un dissabte a la nit. Saps que amb ell hi haurà diversió, saps que l’estona serà d’aquelles que recordaràs.

La majoria de cançons que han sonat formaven part del seu primer disc “Tales from the Backseat” i es notava que la gent venia amb els deures fets, ja que no han parat de cantar i ballar, cridar i corejar tot el que sonava des de l’escenari.

El febrer de l’any passat van editar “Sitting Pretty” del qual també n’han interpretat un grapat, així com altres cançons, la més recent ‘Easy on the eyes’, que precisament és la que dona nom a la gira.

Es nota que el grup no s’acaba de formar per la seguretat amb la que es mostren a sobre l’escenari, es nota que ja porten uns quants bolos a les seves esquenes i que han tocat en tot tipus de situacions i públics. Fins i tot hi ha hagut moment per exhibir una bandera catalana que algú del públic havia portat.

Un públic molt heterogeni, amb força presència de britànics, que amb les seves pancartes, cerveses i salts, feien la festa encara més gran.

Ens hem quedat amb ganes de més show, de més guitarres, de més festa i de més bandes com The Academic.

Aquesta nit ja s’han graduat i el proper cop que tornin ja els haurem de veure a la sala 1 de Razzmatazz.

Foto: Marc Clapés