Foto: Marc Clapés

M’he quedat sense paraules després de viure i veure a la Mushkaa en directe a l’Apolo. Ha estat senzillament espectacular, no hi ha hagut cap moment per l’avorriment, no han parat de succeir moments pel record en tot el concert.

Des del primer instant s’ha vist que seria una gran nit, la gent tenia moltíssimes ganes d’escoltar en directe les seves cançons preferides, cadascú té la seva. Les meves són ‘No m’estima +’, ‘El mambo’ i ‘Sembla mentida’. Totes han sonat, així com les que formen part de “SexySensible” el seu darrer i exitós disc, del qual fins i tot n’hem pogut escoltar el tema que li dóna nom i que de moment encara no es pot escoltar a les plataformes.

Però què té la Mushkaa que és capaç de deixar-nos a tots enamorats d’ella i del seu directe? Doncs segurament el fet de la proximitat, el fet que de cop es posa a explicar-nos com se sent, les pors que ha tingut els darrers mesos i fins i tot de confessar com n’està de nerviosa durant concert. El fet de mostrar la seva vulnerabilitat. De veure que és com tots els que estem allà escoltant-la i veient-la triomfar a sobre l’escenari. És com nosaltres, no va de sobrada, no va de diva, és una més com nosaltres, amb les mateixes inseguretats, pors, tristeses i drames de la vida. Aquesta és una de les claus del seu èxit.

- Publicitat -

L’altre és evidentment el seu enorme talent. Un directe vibrant, capaç de combinar moments més introspectius amb d’altres ben festius i bojos, com si estiguéssim de festa a la mateixa Apolo i ens deixéssim endur pel moment amb els amics i sense que res més importés. Així ha estat el seu concert, una autèntica bogeria, una nit que mai vols que s’acabi.

A més no ha estat sola, no només pels músics que l’han acompanyat, així com el cos de ball, també per les col·laboracions brutals que han aparegut a l’escenari: Julieta, 31 FAM, Flashy Ice Cream, Maria Hein, Akilon 340 i The Tyets. Alguns dels noms més de moda entre el públic més jove no s’han volgut perdre la festa, la gran nit de Mushka, la nit on calla moltes boques, d’alguns que potser es pensaven que el seu directe seria tot pregravat i poc més. Ha demostrat que hi ha Mushka per estona i que el proper cop pot estar-se perfectament tota una setmana seguida actuant a la seva estimada Sala Apolo, perquè segur que ho omplirà.

De moment, aquest divendres arriba el segon concert. Jo si tingués entrada no dubtaria en repetir.

Gràcies, Irma, per una nit que em quedarà sempre en el record.

@primerafila.cat Mushka, 31 FAM i Flashy Ice Cream. Bona Vida a la Sala Apolo. #mushka #31fam #flashyicecream ♬ original sound – Primera Fila