Foto: Gaspar Morer

Joan Dausà ha congregat més de 16.000 persones en la seva nit, la gran bogeria que feia mesos que esperava. El final de gira davant de la seva gent i en un recinte fins fa poc molt difícil d’omplir pels artistes i bandes catalanes.

En Dausà estava emocionat i ja en les primeres cançons aixecava els aplaudiments de la gent que veia com se li humitejaven els ulls amb aquell ambient que s’havia creat i com amb les seves cançons i gràcia personal estava actuant en un recinte com aquell.

La nit va començar tranquil·la, però ell ja s’encarregava d’anar avisant que ballaríem, que no patíssim que seria un concert ben animat. Mentre no arribaven les cançons amb més ritme el cantant s’inventava un joc i un repte per tots els assistents, la possibilitat de sortir del Palau acompanyat d’algú que no coneixen de res i anar a prendre una cervesa o el que sorgeixi. Durant la nit i a base de preguntes amb el rerefons de ‘Jo mai mai’ es va anar descartant a part del públic fins que va sorgir el desitjat match. La Núria i en Toni es van mirar als ulls i van acabar-se fent un petó al costat d’en Dausà i davant la mirada de tot el Palau que veia com d’aquell concert podia sortir-ne, qui sap si una bonica història d’amor.

- Publicitat -

Història d’amor com la que tenen els seus seguidors amb ell. I és que Joan Dausà domina com pocs els tempos dels concerts i si ha d’aturar-se a mitja cançó per dir alguna cosa ho fa i punt. I si ha de demanar que cantem més fort doncs es fa i ja està.

Acompanyats de músics de solvència com Florenci Ferrer, Miquel Sospedra, Dídak Fernández i Anaïs Vila, el concert també ens ha regalat dues aparicions inesperades, d’una banda Julieta que ha cantat a duet ‘Una altra manera de viure’, la cançó d’Estrella Damm, aquella que Dausà es pensava que seria ben animada però que al final els d’Estrella volien tot el contrari; per altra banda en Santi Balmes també pujava a l’escenari per interpretar ‘Caure no feia mal’, una de les cançons de “Ara som gegants”.

Ha estat un luxe de concert de més de dues hores, on no hi van faltar els seus grans èxits, també les primeres cançons que el van veure néixer i créixer com a artista i que ara han culminat amb aquesta gran bogeria que ha estat el concert d’aquest dissabte.

Però en Dausà no en té prou i just abans d’acabar el concert amb el ‘Jo mai mai’ va deixar anar una bomba: i si fem segona part de La gran bogeria? En algun punt fora de Catalunya. Amb Madrid no sembla que la gent tingués moltes ganes, mentre que amb Bilbao es on el públic va cridar més. Demanava que si es munta el concert que la gent vingui eh, que no diguin ara sí i després res. Estic convençut que una bona part dels que van omplir el Sant Jordi aniran on faci falta per tornar a gaudir d’un artista que fa anys que ha fet match amb el seu públic.