Aquest dissabte al vespre Obeses ha tornat al Kursaal de Manresa. Sense grans escarafalls, sense cobla, sense cor i sense banda. Tots quatre damunt de l’escenari. Però el d’avui no era un concert més: el final de la gira de l’àlbum “Fills de les estrelles”, el final d’una era. Cinc anys després de la publicació del quart disc d’estudi, el quartet s’ha acomiadat d’aquest llarg camí interpretant íntegrament l’àlbum. Amb aquest concert Obeses deixa els escenaris per un temps «ara per ara indeterminat», com ha afirmat Arnau Tordera, qui ha deixat la porta assegurant que «ens tornarem a veure».

‘Invasió terrícola’ ha fet aterrar per última vegada la nau d’Obeses, d’on han sortit quatre extraterrestres –d’aspecte força terrícola– disposats a fer viatjar el públic per mons i històries ben diverses. Un monstre de l’armari, una parella que es conta les pigues, el cabaret ‘Cafè, copa i puro’ o ‘Fills de la mateixa mare’ apel·lant a la col·lectivitat han estat alguns dels temes que ha interpretat el quartet osonenc. Entremig d’aquest setlist dedicat a “Fills de les estrelles” també han recuperat èxits d’altres treballs com ‘Mammi‘, ‘Botifarra amb seques’ o ‘Bricoheroes‘, la banda sonora del programa d’humor d’en Peyu i en Jair Domínguez.

- Publicitat -

El quartet contemporani format per Arnau Tordera, Jaume Coll, Arnau Burdó i Maiol Montané s’ha trobat un públic fidel seguidor del grup, de les seves coreografies, de les seves històries, però per sobre de tot, de la seva música. Unes 700 persones entregades en tot moment a l’èxtasi del grup, malgrat que la sonorització a voltes no ha sabut transmetre la contundència i l’energia del quartet osonenc. Arnau Tordera ha desplegat el seu carisma habitual en aquest públic completament transversal: assetjant el pati de butaques amb la seva mirada seductora, dansant uns punts de sardana, fent un solo de guitarra entre el públic o demostrant el seu registre vocal polièdric i virtuós.

El bis final començava amb ‘Ulleres de lluna’, seguida d”Ens hem alçat’ de l’àlbum “Monstres i princeses”, que ha posat el públic dempeus en una gran ovació que s’ha mantingut durant “L’himne d’Obeses”. Deixant clar que passi el que passi a partir d’ara restaran per sempre «immortals».