Foto: Victor Parreño

El segon dia del Cruïlla, governat pels ritmes llatins de Rubén Blades, Los Van Van i Omara Portuondo, l’excel·lent musicalitat de Judit Neddermann i la inesgotable energia de Tash Sultana, ha esdevingut un èxit i s’ha presentat calorós, enèrgic, festós i eufòric.

El primer que es va escoltar va ser ‘LAR’, l’últim àlbum de la cantant de Vilassar de Mar Judit Neddermann produït pels germans Figueres, qui van estar presents a la bateria i a la guitarra elèctrica. La música de Judit Neddermann va iniciar la segona jornada del Cruïlla amb elegància i la característica sensació de benestar, satisfacció i harmonia que transmeten les seves composicions. Tot i això, a uns 15 minuts d’acabar la seva actuació i en plena cançó, el so es va veure interromput durant uns escassos vint segons, tot i que  posteriorment no se li va prestar gaire importància.

La salsa de l’orquestra cubana Los Van Van, presents a l’escenari Vueling, van omplir tot l’espai corresponent al seu espectacle de joves -i no tan joves- fanàtics d’aquest atemporal gènere musical, la majoria d’aquests amb un enamoradís talent innat per l’estil de ball que acompanya i van donar pas als següents artistes convidats, representants d’estils amb la mateixa arrel rítmica, com és el cas de Rubén Blades, qui va presentar el seu nou directe a mans de la Big Band de Roberto Delgado, i nacional, com és el cas d’Omara Portuondo, cantant del popular Buena Vista Social Club i gran representant del son cubà i els boleros que, amb 92 anys, continua fent l’esforç de pujar als escenaris per regalar-nos la seva presència vocal.

- Publicitat -

El reggae dels navarresos Iseo & Dodosound i el talent tècnic de la multiinstrumentista Tash Sultana, qui va desenvolupar un exigent i minuciós espectacle en què es va lluir com a guitarrista, bateria, baixista, saxofonista, flautista i, per sobre de tot, com a cantant, improvisant unes melodies que exposaven el seu talent vocal, que comprès un espectacular registre de sis octaves (Do 2 – La 7),  van seguir alimentant les ànsies de festa dels assistents i van donar pas a l’actuació de Bomba Estéreo, que van acabar d’esgotar les energies dels seus assistents amb la seva energia descomunal.