Les gallegues Tanxugueiras van ser la sensació musical de l’edició 2022 del Benidorm Fest, i tot i que al final no van ser les escollides per representar a RTVE a Eurovisió la seva fama va augmentar considerablement, gràcies a la seva proposta ‘Terra’.

Moltes de les persones que les van descobrir, qui sap si avui es trobaven, com jo, al Teatre Municipal de Girona, dins de la programació del Festival Strenes. Amb ganes de comprovar com era el seu directe i la canya que donarien a sobre l’escenari.

La seva original proposta que no deixa a ningú indiferent ha conquistat al públic de l’Strenes, que no ha parat d’aixecar-se de la seva butaca o de moure’s al ritme de la música.

- Publicitat -

El grup ha presentat el seu darrer disc “Diluvio”, publicat el juliol de l’any passat i on han brillat amb llum pròpia cadascuna de les produccions de la formació.

M’he sorprès molt de veure la canya que porten a sobre l’escenari, com no paren quietes en tota l’estona i el bon discurs que tenen. L’únic que potser m’ha faltat és poder gaudir més estona del concert. Potser els hi hauria dit d’allargar-lo més dels 75 minuts que ha durat, més que res perquè segurament la immensa majoria dels assistents era el primer cop que les podien veure i s’han quedat amb ganes de més.

Amb reivindicació de la música gallega, però també amb bones paraules per la cultura catalana o sobre la ciutat de Girona, el grup ha agraït el suport que han rebut des del primer moment i han al·lucinat davant la quantitat de persones que es trobaven al recinte amb ganes de veure-les actuar.

Ja han dit que segur que l’any vinent no tornaran, però han deixat la porta oberta a repetir l’experiència en dos anys. Segur que els que avui han vist el seu directe, repetiran sense pensar-s’ho.

Una proposta diferent i sorprenent i un nou encert del Festival Strenes.