Vaig veure a James Bay en directe per primera vegada el 2016, quan presentava el disc “Chaos and the Calm“, un treball que no parava de sonar als mitjans del nostre país, gràcies a ‘Hold back the river‘. I de tota aquella època han passat sis anys. Durant aquest temps, el britànic ha publicat dos discs “Electric Light” i ‘Leap”, el darrer dels quals és el que l’ha portat de nou a Barcelona, justament al mateix lloc on va actuar fa sis anys.

Al llarg d’aquest temps ha tingut temps d’ampliar el seu repertori i això s’agraeix durant el concert, ja que podem gaudir de peces dels seus tres treballs. Evidentment, les més antigues són les que van ser més aclamades durant la vetllada, però em va sorprendre comprovar com de bé han entrat les més noves i com han enganxat a un bon grapat de persones.

I té molt mèrit, ja que James Bay ha tingut 0 promoció dels seus dos últims discs, a la majoria de mitjans del nostre país, que prefereixen posar un altre tipus de cançons els darrers anys. Per tant, quan veus que la Sala Razzmatazz presenta un ple gairebé absolut, et poses a pensar que encara hi ha esperança i que no tot està perdut.

- Publicitat -

Desconec si els que han omplert la sala van venir també el 2016, o si el van veure fent de teloner d’Ed Sheeran el 2019 a l’Estadi Olímpic, però sí l’havien vist en directe abans és molt normal que no s’hagin volgut perdre el concert. Ja el 2016 va demostrar com de bo era damunt de l’escenari i evidentment el pas dels anys l’ha fet encara millorar més.

El concert ha començat potent amb ‘Best Fake Smile‘. Els qui es pensaven que veurien a un artista de balades s’han quedat amb un pam de nas, en comprovar l’energia que tots els músics tenien sobre l’escenari. Després hem gaudit d’una de les noves cançons, l’emotiva ‘Give me the reason‘.

La nit s’ha intercalat amb temes dels tres discs, on no han faltat les imprescindibles ‘If You Ever Want to Be in Love‘ o ‘Let it go‘, temes del segon disc, com ‘Us’ o ‘Pink lemonade‘, o gairebé estrenes com la de ‘Silent love‘, que era la segona vegada que sonava en directe, després de l’estrena ahir a Madrid. També ha estat emocionant el moment de la recent ‘One life’ o l’inici dels bisos amb el fragment de ‘Can’t Help Falling In Love’ durant els primers compassos de la preciosa ‘Scars‘.

James Bay (i la resta de banda) han demostrat una vegada més tot el talent que tenen i com en són de capaços de fer cantar tota la sala Razzmatazz, amb les seves precioses cançons. I clar, al final s’ha cantat el seu temes més radiofònic ‘Hold back the river‘, el colofó final d’una nit meravellosa.

Torna quan vulguis, James. Barcelona ja és casa teva.