El Poble Espanyol de Barcelona era l’encarregat d’acollir ahir el tancament de l’edició d’enguany del Share Festival. El festival que es reafirma com a una aposta cultural a la ciutat, tornava al seu escenari habitual després que l’any passat es traslladés a l’estadi olímpic per complir amb les restriccions de la pandèmia.

Tornava doncs a l’escenari privilegiat de la Plaça Major per tancar la seva quarta edició. En aquest mateix escenari els altres dies del festival hi van actuar artistes de renom com Morad, Santa Salut, Miki Nuñez o Alba Reche. Però era en l’última nit del festival en la que hi trepitjarien fort alguns dels grups del panorama musical català més destacats.

Les primeres a trepitjar l’escenari van ser l’octet femení Roba Estesa que encetava la jornada del capvespre de diumenge, després d’un inici encara amb poc públic que les esperava per cantar totes les seves cançons. Amb el seu punt reivindicatiu i feminista van saber fer saltar i ballar la gent que les acompanyava mentre que el recinte es començava a omplir de gom a gom.

- Publicitat -

Tot seguit va ser el torn dels valencians La Fúmiga que van presentar el seu últim treball d’estudi “Fotosíntesis”. Amb un directe magistral i amb una secció de vents terriblement potent, van saber molt bé com fer capgirar el Share Festival i aconseguir fer tremolar les parets del recinte. No hi van faltar tots els seus hits, des de “L’orquestra del Titànic”, passant també per la “Cançó que mai s’acaba” fins a l’obligat “Havia de passar”. Els addictes a viure van trepitjar molt fort a Barcelona.

Passades les nou de la nit, i després d’una estona de música amenitzada pel DJ Carles Pérez per poder realitzar el canvi d’escenografia, des de Terrassa aterraven a la capital catalana els Doctor Prats. Després de la presentació del seu últim disc a la sala Razzmatazz el passat mes de maig i de girar per tota Catalunya, arribaven al Share Festival pel cantó bo i amb moltes ganes de festa per fer saltar al públic amb el seu “Massa bé”, o també per fer que el públic es descordes la camisa amb el seu tradicional moment durant la cançó “No t’encantis”.
Per descomptat que tampoc van faltar altres èxits dels seus discos antecessors, “Caminem lluny”, “Tu fas” o “Les teves pigues” van ser alguns dels temes que la banda va tocar en el seu directe. D’aquesta manera i amb tots els seus èxits a l’esquena s’acomiadaven del Poble Espanyol ja de nit, convertint-la en una que no mor mai. És clar que aquesta tampoc va faltar.

La festa va seguir amb Oques Grasses. Els osonencs, que eren el plat fort de la nit, saben de sobres com connectar amb el públic i així es va mostrar ja en el primer tema del concert on el repic dels tambors que donaven el tret de sortida a “Elefants” donava pas a la veu de Josep Montero acompanyat de la veu a l’uníson del públic que havien reservat les forces per deixar-ho tot en el que era l’últim concert de la nit. El grup va fer vibrar durant gairebé dues hores les parets de la Plaza Mayor del Poble Espanyol amb un directe impecable.

Durant la seva particular festa on era inevitable saltar, ballar o fins i tot emocionar-se, no s’hi va enyorar cap èxit. Des de “Passos importants”, on és obligat fer-los sense roba, fins al seu intrèpid “Cul”, o passant per una versió més íntima de “Petxina lliure”, un tema que recuperaven del seu segon disc, publicat el 2014 i anomenat “Digue-n’hi com vulguis”, i que van interpretar un cop baixats de l’escenari i envoltats colze a colze del públic que els acompanyava al festival.

L’indi ‘John Brown’ tampoc es va voler saltar la cita al Poble Espanyol quan al so del saxo del centellenc Josep Valldeneu s’apoderava de l’escenari i també de la pista. Tothom va cantar fil per randa la lletra i fins i tot es va fer la seva característica coreografia.

A més, una versió suposadament improvisada de la tornada de la cançó en una barreja d’italià i anglès va fer treure una vegada més el somriure de tenir a davant una de les bandes més destacades del panorama musical català del moment.

Els Oques, que enguany celebren els 10 anys sobre l’escenari, realitzaven aquest diumenge al Share Festival el seu únic concert a Barcelona abans de retrobar-s’hi de nou en el concert per celebrar la seva destacada trajectòria musical programat al Palau Sant Jordi el proper gener del 2023 amb totes les entrades exhaurides.