Fotografia: Jaume Aran

El músic americà Trombone Shorty, va tocar ahir a Barcelona amb la seva banda Orleans Avenue, com a part de la seva gira europea. Ens va presentar el seu nou disc: “Lifted“, publicat el passat 29 d’abril, en un directe nou. A més a més va tocar alguns dels seus temes més coneguts i algunes versions.

Ell i la seva banda ens van presentar un directe enèrgic, molt potent i totalment recomanable per a qualsevol amant de la música. Va començar amb els músics sortint a l’escenari amb un tema de funk, que va activar caldejar l’ambient des del minut 1. Al llarg de la nit van tocar una gran varietat d’estils, sempre seguint amb les influències americanes de Nova Orleans. El seu repertori passa per cançons més funk com ‘Lifted‘, pel soul, el blues, el jazz al més pur estil dixieland i fins i tot pel jazz latin que hi podem trobar al seu aclamat ‘St. James Infirmary‘. A part del nou disc, va tenir temps per fer les cançons que fa anys que toca, com per exemple ‘Where Y’At‘, ‘Hurricane Season‘ o ‘Tripped Out Slim‘. Va acabar amb la seva versió del mític tema ‘When The Saints Go Marching In‘.

Al llarg de la nit, en una actuació que va durar al voltant de les dues hores, Trombone Shorty va deixar clar el seu total domini de l’escenari i de la música. Ens va demostrar que amb el trombó hi ha realment pocs com ell, deixant una gran sèrie de recursos per construir els seus solos. Va destacar sobretot en un moment en què es queden improvisant a soles ell i el seu baixista. Però el seu talent no es redueix només al trombó, va mostrar un gran nivell vocal i un domini total de la trompeta.

- Publicitat -

Pel que fa a la seva banda, Trombone Shorty s’ha envoltat d’autèntics virtuosos en el seu instrument. Tots van tenir el seu moment de brillar, començant pel saxo tenor de la banda, que va fer un solo d’una duració de, tranquil·lament, 5 minuts. Fins i tot les seves dos coristes, que van jugar un rol més secundari durant tot el concert, en una cançó que tenien com a solistes, van fer seu l’escenari. Amb un gran nivell i una actitud de 10, van crear un ambient ideal per tocar, que feia que qualsevol tingués ganes de pujar-se’n a l’escenari amb ells.

La resposta del públic, va ser excel·lent, Razzmatazz va omplir-se de gent de diferents edats, i van estar animats des de principi a fi, en una demostració de què aquests estils de música que ens queden més lluny, encara mouen gent. En veure les ganes dels presents a la sala, la banda va tornar a sortir a l’escenari un parell de cops. La sorpresa final va ser quan, després del concert, a l’entrada de la sala, van tornar a sortir en format de carrer per tal de tocar un tema totalment dixieland.

Així va ser el penúltim concert de la seva gira europea, la qual només li queda una parada avui a Madrid. Hi haurà conclòs una gira que ha passat per París, Múnich o Hamburg, i se’n tornarà als Estats Units, on actuarà en diferents ocasions aquest estiu.