Començaven escalfant a la gespa, a punt per sortir a donar la millor versió de si mateixos sobre el camp blaugrana. Amb el dorsal número 3, Dani Alegret; amb el 7, Joan Enric Barceló; i amb el dorsal 14… Ferran Piqué! No seria una nit de futbol, sinó de música en viu i espectacle.

Els Amics de les Arts van oferir un concert en acústic repassant aquells temes del repertori que acostumen a quedar eclipsats pels grans hits de la banda. ‘Tots els homes d’Escòcia’, ‘Reykjavík’, ‘Per mars i muntanyes’. Un concert diferent, que podria estar passant perfectament al fons d’un pub amb un públic reduït i ben a la vora dels músics. Però la crisi sanitària obliga a mantenir distàncies de seguretat, i encara que els seients buits separessin els assistents, el caliu seguia present entre un públic molt entregat.

Els Amics de les Arts a l’escenari del Cruïlla XXS situat sobre la gespa del Camp Nou

Tal i com va passar al Grec dos dies abans, o al primer concert de la gira “Els dies més dolços” al Festival Ítaca, els Amics estaven acompanyats per la cellista Maria de Paol i la ballarina Idu Massa. Aquestes dues incorporacions, a més de les que controla en Ferran Piqué digitalment amb el seu ordinador, donen un toc especial a aquest espectacle que seguirà per Catalunya aquest estiu.

- Publicitat -

L’humor tampoc podia faltar en un concert d’Els Amics de les Arts. Fins i tot van ploure clatellades entre els integrants de la banda, que els van fer sortir del guió previst. El descontrol va arribar quan un públic hooligan va començar a entonar càntics futbolístics, incitats pels músics. Donava la sensació, ben bé, d’estar al mig d’un partit del Barça. Especialment quan va sonar el de “Bartomeu, dimissió”.

Esperem que amb el nou disc, que finalment sortirà a la venda el 18 de setembre, sigui possible una gira amb tots els músics a dalt de l’escenari. Al Camp Nou es respiraven les ganes de ballar i cantar les cançons dels Amics. Sort dels dos últims temes, ‘Jean-Luc’ i el tant esperat per l’ubicació del concert ‘4-3-3’, que van fer posar dempeus a gairebé tots els fans. Siguem optimistes. Cada dia que passa, és un dia menys d’aquesta emergència sanitària que estem vivint, i els concerts tal i com els recordàvem, tornaran aviat.