Amb només 5 anys de carrera, els murcians de Viva Suecia han aconseguit crear una legió de fans immensa i convertir-se en una de les bandes més rellevants del panorama indie espanyol. Tot això gràcies a dos factors clau: un treball immens d’estudi i de composició de cançons, i un directe espatarrant.

Aquí venim a parlar-vos del segon, del directe únic de Viva Suecia. El grup és conegut per mantenir una relació molt propera amb el públic i cuidar fins a l’últim detall els seus concerts. I, tot i portar un format acústic, el concert que van oferir al públic barceloní va desprendre les mateixes emocions.

Amb un recorregut a través de tota la discografia i posant més relleu al seu últim treball “El Milagro“, el grup va regalar una hora i mitja de pur sentiment i energia. El format més “reduït” amb el que han decidit encarar aquesta gira tan especial no va resultar un impediment perquè el públic cantés a ple pulmó els grans hits de la banda.

- Publicitat -

I tot i les mesures excepcionals, les lletres i les melodies dels temes de Viva Suecia van ressonar i van funcionar com un rellotge. En molts moments, es podia perdre la constant sensació de “no-normalitat” i el grup feia per maneres de transportar al públic a un lloc anterior al virus, permetia imaginar per uns instants que no passava res i només importava la música.

Aquest va ser, sense dubte, el punt més important de tota la nit. La connexió amb el públic i entre els membres de la banda va ser absoluta, a uns nivells que avui en dia costen de veure. I no només pel coronavirus.

Cal destacar també que, tot i mantenir-se molt fidels al seu so original, la banda va idear i construir unes versions renovades de molts dels seus grans himnes. Combinant sonoritats ambientals i electròniques pròpies d’un format més acústic, han elaborat una nova perspectiva a moltes de les cançons que ja portàvem anys i anys escoltant. I això sempre és d’agrair.

Esperem, doncs, poder tornar a gaudir d’un concert de Viva Suecia a la “vieja usanza“, colze amb colze amb algun desconegut del públic i deixant els pulmons a alguna sala de la nostra ciutat. Bé, de Viva Suecia o de qualsevol dels meravellosos grups i artistes que tenim en aquest país.

CRÍTICA
Valoració
8
viva-suecia-retornen-lenergia-i-la-magia-als-escenaris-al-camp-nouAmb només 5 anys de carrera, els murcians de Viva Suecia han aconseguit crear una legió de fans immensa i convertir-se en una de les bandes més rellevants del panorama indie espanyol. Tot això gràcies a dos factors clau: un treball immens d'estudi i de...