El Festival Acústica és ja tot un referent dins el món dels festivals d’estiu a Catalunya. Celebrat a Figueres des de ja fa 18 anys,  s’ha convertit en el tercer amb més assistència del territori català, superant els 108.000 assistents en l’edició passada.

Aquest any, doncs, han decidit seguir apostant (com ja sempre ho han fet) pels grups de la casa, però també per grans estrelles nacionals i internacionals que de ben segur provocaran una arribada massiva de persones a la capital empordanesa.

El primer dia, però, sempre havia estat considerat com el dia més fluix pel que fa al cartell i des de fa pocs anys s’està notant una voluntat de canvi en aquest sentit. Aquest dijous han tingut lloc les actuacions de SUU, Lil Dami i La Pegatina, entre d’altres. Es pot observar com l’Acústica ha decidit començar el festival a màxima potència i amb tota l’energia possible.

- Publicitat -

SUU

El concert de la jove “instagramer” va tenir a la Plaça Catalunya, el segon escenari més gran del festival. Si bé no va poder-la emplenar de gom a gom, ja que tenia el “hàndicap” de tocar a les 21h, hora en què tothom encara està sopant, va amuntegar una gran col·lecció de fans que cantaven a ple pulmó totes les seves cançons.

SUU va defensar un concert sòlid d’una hora, acompanyada d’una banda excel·lent que feien que les seves cançons sonessin realment plenes i sòlides.

Lil Dami

El fenomen Lil Dami és ja conegut per tots i totes. Fa just un any estava actuant al Festival Acústica, a la Plaça Catalunya com a primer concert del dijous (és a dir, el concert que va fer la SUU). No obstant això, aquest any estava emplenant fins a la meitat la Rambla de Figueres i amb un públic molt més fidelitzat.

Segurament, el mèrit d’això és de ‘Flors Mentre Visqui’, el seu últim disc amb el qual ha arribat a molta més gent i s’ha posicionat com la veu principal del trap i el rap comercial en català. L’espectacle que va oferir Lil Dami, juntament amb els seus “escuders” Sr.Chen i Emotional Goku, va ser molt millor en tots els aspectes que el de fa un any enrere.

 

La Pegatina

I a les 12 va arribar el “plat fort” del dia, va arribar un dels grups que porten més marxa de tot el país. La Pegatina són aquell grup amb el qual saps que la festa està assegurada, per molt difícil que pugui semblar, sempre oferiran un concert genial, marxós i carregat d’energia festiva.

No cal dir res de La Pegatina, després de 16 anys (sí, 16 anys ja) els seus actes i els seus concerts parlen per si sols. La seva fama els precedeix, segueixen sent un dels millors grups del país en directe i tots els seus concerts són un autèntic espectacle, i el de l’Acústica no va ser menys.

Els seus grans èxits, convertits ja en himnes de qualsevol festa, com “Lloverá y yo veré”, “Mari Carmen” o “Y Volar”, van posar caps avall la Rambla de Figueres en un dels concerts més moguts i multudinàris de la història de l’Acústica.