La desena edició del Festival Cruïlla ha acabat amb rècord d’assistència amb més de 77.000 persones que han passat pel Parc del Fòrum del 3 al 6 de juliol per veure els directes de Black Eyed Peas, Kylie Minogue, Foals, Bastille, Years and Years, Els Pets, Love of Lesbian, Vetusta Morla o Zaz.

La jornada inaugural va ser pels Black Eyed Peas, ara sense la Fergie (que va abandonar el grup fa més d’un any), però amb una nova cantant Jessica Reynoso, que tot i que no arriba a la gràcia que tenia la primera va oferir un show d’allò més correcte.

La banda va publicar “Masters of the sun vol 1” l’any passat, però el setlist del concert es va basar sobretot en els èxits que els han fet més famosos, quan tenien a la Fergie al seu equip. Així van sonar ‘Pump it’, Just can’t get enough’, ‘Let’s get started’, ‘Rock that body’ i unes versions més llargues de ‘Where is the love’ i ‘I gotta feeling‘, amb un Will i Am molt juganer que semblava que marxava de l’escenari, però que finalment tornava per rematar la festa.

- Publicitat -

Precisament Will i Am va tenir els seus minuts de glòria en un dj set on va recuperar cançons de la seva etapa en solitari com ‘This is love’ o ‘Scream and shout’.

Al llarg del concert, que va començar 30 minuts més tard i que amb prou feines va arribar als 90 minuts, es van trobar a faltar moltes de les cançons que durant anys no paraven de sonar a les emissores de tot el món.

El dijous va ser la jornada del so més urbà amb Lildami, Natos & Waor i Ayax & Pror van ser els encarregats de fer vibrar a un públic en la major part adolescent, que van gaudir dels directes.

Divendres vam comprovar com la francesa Zaz havia crescut en tots els aspectes possibles. La primera vegada que la vam veure va ser en el tercer dia de festival i aquest any era una de les cap de cartell i no és per menys, els seus temes s’han posat molt de moda com vam poder veure durant tota la vetllada. Les noves cançons encara no funcionen tan bé com els èxits amb els quals va enamorar-nos, però així i tot va deixar un bon sabor de boca entre els que s’aplegaven per veure-la.

Al mateix moment que Zaz actuava, els catalans Els Pets s’estrenaven al festival presentant el seu disc “Som” davant d’un públic fidel que anava augmentant a mesura que passaven els minuts. Principalment van sonar cançons del seu darrer disc, però també es van recuperar peces com ‘El que val la pena de veritat’, ‘Agost’, ‘La vida és bonica (però complicada)’, ‘Tantes coses a fer’ o ‘Jo vull ser rei’, que va servir per cloure el concert.

Bastille van tornar a la capital catalana pocs mesos després del seu últim concert a Razzmatazz i a mesura que va anar avançant el directe es va demostrar com de còmodes es mostraven en Dan i els seus a sobre l’escenari. No hi van faltar temes la col·laboració amb Marshmello a ‘Happier’, ‘Laura Palmer’, ‘Bad Blood’, ‘Good grief’, ‘Off the night’ o ‘Pompeii’, que va servir per rematar el show. Abans vam poder veure a Dan Smith baixant de l’escenari i passejar-se per la zona del públic.

El divendres també vam poder veure als Garbage amb una Shirley Manson que va interactuar moltíssim amb els seus seguidors, recordant per exemple el primer concert que van oferir el 1995 a la capital catalana i tot seguit els hi va dedicar ‘Special’. També va recordar quan va viure a Barcelona amb el seu nòvio català, abans que es fes famosa. Enmig de tant feedback vam poder escoltar himnes del grup com ‘Stupid girl’, ‘I think I’m Paranoid’ o ‘When I Grow up’, que va servir per finalitzar el seu show.

Una estona més tard també vam viure el potent directe de Foals, que van ser els responsables d’acabar de rematar el dia amb les seves guitarres i la veu de Yannis Philippakis que ho va donar tot al llarg del concert. Van sonar cançons d’un dels dos discs que la banda britànica publicarà aquest any, com ‘Exits’, ‘In degrees’ o ‘Sunday’, però també va haver-hi temps per rememorar joies dels seus treballs “Holy Fire” o “What went down”.
Feia més de 3 anys que no actuaven al nostre país i es notava en l’ambient les ganes de tornar a veure’ls en directe.

Dissabte va ser el dia del pop amb artistes internacionals del nivell de l’australiana Kylie Minogue o dels Years & Years que de la mà del sempre rialler Olly Alexander va oferir un show ple de ritme i que van fer oblidar la pluja que queia en aquell moment.
El vocalista del grup va anar canviant de vestits al llarg del concert i en especial va deixar amb la boca oberta a més d’un/a amb les llargues faldilles que duia en un dels temes, alçat a sobre una plataforma que el va enlairar ben amunt.

Més tard va ser el torn de la mencionada Kylie Minogue, que tot i tenir un disc publicat l’any passat ‘Golden’, tan sols va sonar una peça del treball. La vetllada servia per repassar els seus enormes èxits com ‘Love at first sight’, que va donar el tret de sortida a un concert on va repassar la seva extensa carrera discogràfica plena de números 1. La nit també ens va deixar números 1 com ‘Slow’, ‘In your eyes’, ‘Can’t get out of my head’, ‘All the lovers’ o ‘Spinning around’.

Enguany el Cruïlla ha crescut, no només per aquests 10 anys d’èxit, sinó també per haver apostat per altres formats més enllà de la música, com el Cruïlla Talks o Cruïlla Comedy i com sempre deixant aquelles bones sensacions que et queda al cos després de passar pel recinte del Parc del Fòrum on et pots moure d’un escenari a l’altre sense les grans aglomeracions, com passa en d’altres festivals.