La 41a edició de la Telecogresca va arribar amb el concert de presentació del nou disc d’Oques Grasses com a cap de cartell a més d’una diversa representació del panorama musical en català.

En l’Escenari Digital hi vam trobar Maikel Delacalle o MS Nina com a ambaixadora del trap i reggaeton feminista juntament amb Hektor Mass, DJ AFRIKA i DJ KÄRDO.

Kronikal van ser els encarregats d’obrir l’Escenari Analògic i posteriorment van arribar Pupil·les amb el seu rap electrònic feminista ple de lletres contundents i directes. Més tard, el reggae amb accent valencià d’Auxili escalfava l’ambient i omplia el Parc del Fòrum.

- Publicitat -

El públic es va desfermar amb Zoo que, com és habitual, duia un directe explosiu. No hi van faltar els grans hits com ‘Ventiladors’, ‘Vull’, ‘Estiu’ o ‘Raval’. I van tancar recordant La Gossa Sorda amb ‘Esbarzers’.

 

View this post on Instagram

 

‘Ventiladors’ amb els Zoo al Parc del Fòrum a la 41a edició de la @telecogresca #zoo #telecogresca #barcelona

A post shared by Primera Fila (@primerafila.cat) on

Arribava el moment tan esperat, Oques Grasses. Després de presentar-se davant del Sol, les primeres notes del saxo baríton (una de les grans novetats en la sonoritat d’aquest nou disc) donaven pas a ‘Serem Ocells’, que com al disc va ser la primera a sonar.

El públic esperava amb molt entusiasme el retorn d’Oques Grasses, però les ganes eren recíproques. Com digué Josep Montero: “teníem unes ganes de tocar que flipes”. I sí, com en tota estrena, l’emoció i els nervis en algun moment van fer variar la lletra d’algun tema o van causar algun error tècnic. Però ja se sap que ells de tot en treuen ferro.

La tradició mana i, com ja era habitual en els concerts del grup osonenc, “els passos importants se solen fer sense roba” (encara que la marinada sigui fresqueta). Tampoc va faltar el ‘Deixa’, en què el públic va aprofitar per fer “cumanió” mentre interpretaven la línia de vents.

Després de provar/testar el directe en una gira europea, Oques Grasses presentava “Fans del Sol” a casa i amb tota la seva esplendor. Per calcar tot el disc van comptar amb la col·laboració de Lildami i Pancho de Zoo per cantar ‘Més likes’. Va sorprendre l’aparició del ballarí que va participar en el videoclip ‘Amiga de ningú’.

El públic havia fet els deures i se sabia gairebé tots els 12 temes del nou disc a la perfecció. Però tampoc van faltar temes antics com ‘Fullar sempre’, ‘Fill de Maria’, ‘Sexy’ o ‘Cara de cul’. Això sí, amb la gran absència de ‘Cul’.

Eren les dues i, amb un medley de grans èxits, Buhos entrava per la porta gran per tancar el festival. Els del Baix Penedès van molt rodats i no els hi va suposar cap esforç fer un directe explosiu aprofitant els 50 minuts restants al màxim.

 

View this post on Instagram

 

Uns ulls et canvien el dia, una mirada un somriure…Buhos on fire a la Telecogresca! #buhos #telecogresca

A post shared by Primera Fila (@primerafila.cat) on

Van fer esclatar La Gran Eufòria amb ‘La Gran Vida’, ‘La última y Nos Vamos’ o ‘Transmets Energia’. Van repassar temes com ‘El Temporal’, ‘Birres’ o ‘Brama’ el gran hit que havien tocat feia 5 anys quan van venir a la Telecogresca. El públic va cantar per primera vegada en directe ‘Connectats’, l’últim tema que han estrenat abans de la parada que faran per crear el següent disc. I, com ja és costum, també hi va haver un record per als presos polítics i exiliats.

Amb un mar de llums que acompanyava els primers compassos de ‘Barcelona s’il·lumina’ també arribaven les primeres gotes que mullaven un públic entregat (que “deixant-la caure”) va assolir l’èxtasi amb ‘Volcans’ que marcava el punt final de la Telecogresca 2019.