Shawn Mendes feia un dia que estava per la capital catalana, on aquest dimarts havia d’oferir el seu únic concert a l’estat espanyol, per a presentar el seu nou disc de títol homònim. A través de la xarxa es podia veure com alguns dels seus seguidors (preferentment públic femení) es feien fotografies amb ell a la sortida del seu hotel o pel carrer, on el músic s’aturava molt amablement per estar en contacte amb les persones que potser el dia següent omplirien el Palau Sant Jordi.

Després d’unes cues interminables que es van allargar durant l’estona que Alessia Cara oferia el seu concert d’obertura, la gent s’anava impacientant en veure que la cua no avançava i s’anava acostant l’hora de veure al seu ídol.

Abans que Mendes sortís a l’escenari, Alessia Cara va demostrar la gran cantant que és i que ja vam poder veure en el concert que els Coldplay van oferir a Barcelona el 2016. Llavors ja va demostrar que estàvem davant d’alguna cosa més que una noia que fa passar l’estona abans que arribin els plats forts. Al llarg d’aquests anys s’ha anat consolidant i el seu últim disc “The Paints of Growing” tot i no arribar al nivell de l’anterior té cançons que funcionen en directe.

- Publicitat -

Pràcticament a l’hora prevista i amb puntualitat que semblava britànica, va començar a sonar el clàssic de Queen ‘Another one bites the dust’, abans que els llums s’apaguessin i comencés la histèria col·lectiva. Una histèria i uns crits que es van duplicar o triplicar quan Shawn Mendes va fer acte de presència a l’escenari principal i va començar a cantar una de les seves noves cançons Lost in Japan’, que va servir per encadenar un seguit de peces plenes de ritme que van provocar el deliri col·lectiu. ‘There’s nothing holding me back’, seguida de ‘Nervous’ i ‘Stitches’, un dels seus primers èxits radiofònics i mundials i que es va ventilar a la quarta cançó, demostrant a tothom, tant als seus fidels seguidors com als crítics, que és un cantant que va més enllà d’un o dos temes.

Fins a 22 cançons van sonar en els més de 90 minuts que va durar el directe, que va combinar amb les peces dels seus tres discs i tot i que la gira serveix per presentar el darrer treball, qualsevol hagués dit que estava presentant “Illuminate” a jutjar per les llums que es van veure durant tot el concert, gràcies a les polseres que duien tots els que omplien l’estadi i que s’anaven il·luminant de diferents colors durant tot el show.

Com hem dit abans ahir al Palau Sant Jordi hi havia dos escenaris, un de secundari al mig de la zona de pista, que estava plena de cadires, moltes d’elles buides durant la majoria del concert i és que els seus seguidors anaven d’una banda a l’altra de la pista per acostar-se al màxim possible al canadenc. Es notava que sabien com es desenvolupava el concert, perquè en un moment precís veies com molts d’ells es desplaçaven cap a l’escenari secundari i això volia dir que el músic hi aniria a la següent cançó. I així va ser. Mendes però, va sorprendre al públic estrenant per primer cop en directe ‘A Little too much’ i
‘Because I Had You’.

Tot molt ben preparat i el cantant tot i no parar d’oferir concerts per ciutats de tot el planeta, a totes es mostra humil i pròxim als seus seguidors, suposo perquè sap que tots ells algun dia creixeran i voldrà que continuïn anant als seus concerts i omplint com ahir tot un gran recinte com és el Palau Sant Jordi. El futur no sabem com serà pel cantant, però el present li somriu. A sobre de ser un cantant que triomfa a les llistes, en directe canta bé i ofereix un concert que no es fa gens cansat i que convida a repetir si torna en el futur, cosa que no passa amb tots els artistes pop.

A la recta final del concert vam poder escoltar una versió del clàssic dels Coldplay ‘Fix you‘, que va enllaçar amb el seu darrer èxit ‘In my blood‘, que com si es tractés d’un directe dels britànics va acabar amb molts de llums, confeti i un karaoke que posava la pell de gallina.

SETLIST

Lost in Japan
There’s Nothing Holdin’ Me Back
Nervous
Stitches
I Know What You Did Last Summer / Mutual
Bad Reputation
Never Be Alone
Life of the Party
A Little too much
Because I Had You
When You’re Ready
Like to Be You
Ruin
Treat You Better
Particular Taste
Where Were You in the Morning?
Fallin’ All in You
Youth
Why
Mercy
Fix You
In My Blood