Ahir el Petit Palau de la Música va obrir les portes a una nova edició d’aquest cicle de concerts anomenat Músiques Sensibles, que vincula música i cultura amb compromís social, i on part de la recaptació dels concerts van a parar a entitats socials.
Les primeres artistes a obrir el cicle van ser dues de les millors veus femenines del país, la Paula Valls i la Judit Nedderman.
Paula Valls va ser l’encarregada d’obrir la nit i oferir-nos un dels darrers concerts de la gira de presentació del seu debut Black and White. 
Una vegada més vam quedar captivats amb la veu, la posada en escena i la gràcia que té aquesta noia, que tot el que fa ho fa especial i màgic i no pots sinó rendir-te als seus peus pel seu gran talent.
Acompanyada d’uns músics de gran nivell, la Paula es mou a sobre l’escenari com si portés molts anys en el negoci i t’enamora amb la seva calidesa, provocant silencis entre la graderia, un fet insòlit a la majoria de concerts i que la cantant va agrair i repetir durant alguns cops durant la vetllada.
Ja fos amb temes propis o versionant a la gran Amy Winehouse, la cantant de Manlleu demostra que porta a la sang això de ser artista i que té al davant una carrera d’allò més prometedora. 
Minuts més tard va tocar acomiadar la gira de Judit Neddermann, que des del 2016 no ha parat d’actuar i presentar el seu disc Un segon. 
La Judit és una altra d’aquelles cantants que quan la veus i l’escoltes, respires alleugerat i penses en la gran sort que té la música del país amb el seu talent.
Tal com passa amb la Paula, la Judit també desperta una simpatia enorme quan està sobre l’escenari, que es contagia entre el seu públic, que vibra al màxim amb les seves cançons i s’emociona quan cal i balla quan l’ocasió ho requereix. 
Les seves cançons sonen autèntiques, te les fas teves i et deixes transportar per una sonoritat exquisida, que potser li hauria anat més bé alguna altra ubicació, tal com va passar amb la Paula Valls, que en alguns instants el so no era l’adequat, pel talent que hi havia sobre l’escenari.
Però tret d’aquestes qüestions logístiques, els dos concerts van servir per reafirmar-nos del talent que “puja” i de la sort que tenim de poder gaudir de totes dues.


NOTA: 7’5/10

Marc Clapés
- Publicitat -