Amb motiu de la F​esta Major de La Mercè,​ per la capital catalana s’escampen multitud d’actuacions i concerts.
Enguany la programació de M​ercè Música,​ va gaudir de l’essència dels grups valencians: La Gossa Sorda i Aspencat.

El Fòrum de Barcelona es va omplir de ball, cançó i protesta el passat divendres 18 de setembre. La Gossa Sorda en plena gira L’Última Volta, acomiadant­se dels escenaris després de 15 anys de carrera musical, va encendre la nit durant una hora donant pas als de Xaló que van avivar el foc amb ritmes de dancehall, dubstep, reggae i ska.

Per segon any consecutiu A​spencat​va omplir el recinte, fent visible un cop més que els seus treballs han traspassat les terres valencianes i que formen part de la pionera escena musical catalana. La banda va presentar el seu nou treball, publicat el passat 7 de setembre, anomenat T​ot és ara. Un disc que conté 14 noves cançons i un llarg llistat de col·laboracions que l’enriqueixen: Esne Beltza, la rapera catalana Mai, els sards Train To Roots, Àlez Seguí de La Gossa Sorda, Martin Plan B, Joan Mayor de Tashkenti, Sam d’El Último Ke Zierre, Reme Giner, Ander de Green Valley i Pablo Sánchez de La Raíz.

- Publicitat -

Les referències explícites a Ovidi Montllor, Víctor Jara, la violència de gènere, la crisi econòmica, el conflicte amb els refugiats… es van fer lloc durant el directe.
Les lletres combatives en cada un dels versos fan visible concert darrere concert l’esperit de lluita i compromís social de la banda.

L’escena musical de les Festes de la Mercè amb nous sons i artistes experimentals, s’ha convertit en forjadora del motor cultural i en un dels trets distintius d’aquesta Barcelona creativa i innovadora. Aspencat va assolir les expectatives i va deixar empremta.
“És el moment de canviar les coses” van clamar a la multitud.

El primer senzill del nou disc, Música naix de la ràbia, Quan caminàvem i Antimatèria del disc Essència va fer bullir el públic.
Per mitjà de la reivindicació convertida en cançons, van donar vida a l’art i van recordar la força i l’impacte de la música en els moments que vivim.

Míriam Ibáñez.