Foto: RAC105

El presentador del Matina, Codina! de RAC105, Ernest Codina, i Mònica Usart, cap de Meteorologia de RAC1 i RAC105, han estat els mestres de cerimònia de la gala d’aquest any, que ha arrencat amb l’actuació de La Fúmiga amb un popurri dels seus èxits principals. Tot seguit, s’ha iniciat l’acte de lliurament de premis decidits, setmanes abans, pel jurat format per Albert Buscarons, coordinador de Continguts de RAC105; Xavi Ayén, cap de Cultura de La Vanguardia; Maria Cusó, cap de Cultura de RAC1; Oriol Planesas, responsable de Comunicació de Midnight Group i del Festival Cabró Rock; Clara del Baño, responsable de Promoció i Premsa de Clippers, i DJ Trapella.

Els guardonats dels Premis RAC105

El primer guardó de la nit a millor duet o col·laboració, triat per votació popular amb un 24,3%, ha estat per La platja, una cançó de Stay Homas i The Tyets que uneix el reggaeton, el mambo, la bachata i una mica de techno. Els han lliurat el premi dos membres de RAC105, Enric Font (Ja tardes) i la guionista Naget Ouled (Matina, Codina!), i el president de Denominació d’Origen de Catalunya, el Sr. Xavier Pié.

- Publicitat -

Ginestà han estat els següents a recollir el premi a millor videoclip amb Em bategues, de la mà del protagonista del videoclip, el director del programa Vostè primer de RAC1, Marc Giró. Els l’ha lliurat acompanyat d’Elvira Ruiz, coordinadora tècnica del Club Eurofitness.

La cançó més radiada a RAC105 d’aquest darrer any ha estat Nochentera, de Vicco, concretament amb 1.848 reproduccions. Aquest tercer premi de la nit l’han entregat el coordinador musical de RAC105 i responsable de la gala, Albert Buscarons, i Yael Brusca, del ‘Matina, Codina!’.

El següent a pujar a l’escenari ha estat Mama Dousha per recollir el premi a millor artista revelació, lliurat per Sara Roy i Sandra Llobet, directora de Màrqueting de Frit Ravich. El cantant barceloní, que ha entrat amb força al panorama musical en català gràcies a l’èxit assolit amb el hit Rikiti, ha adreçat paraules d’agraïment per a mànagers i discogràfiques.

El premi a millor directe ha estat per Els Amics de les Arts, que han remarcat la satisfacció de viure la música amb la gent que els va a veure als concerts.

El músic Jofre Bardagí els ha entregat el guardó acompanyat de Maribel Vidal, directora de Màrqueting de Frit Ravich.

Un dels moments de la nit ha estat el premi honorífic a Estopa pels seus 25 anys de carrera. Andreu Buenafuente ha estat l’encarregat d’entregar-los-el, recordant que la primera actuació en un programa de televisió la van fer, precisament, a La cosa nostra, el late night que Buenafuente presentava a TV3. Els germans Muñoz han agraït al públic el seu suport incondicional durant tota la seva trajectòria.

Ginestà, de nou, ha pujat a l’escenari per recollir el premi al millor àlbum per Vida meva, un dels més complets del panorama musical català en l’actualitat. La cantant Alèxia Pascual, juntament amb Mercè Gomà, responsable de Màrqueting del Grup Nufri (Afrucat), els ha donat el guardó.

El premi a millor cançó se l’ha endut Rikiti, de Mama Dousha, que ha pujat per segon cop a l’escenari. El cantant Miki Núñez, acompanyat de Montse Corominas, la CEO del Grup Montse Interiors, han estat els encarregats d’entregar el premi.

El darrer guardó de la nit ha estat per a Figa Flawas com a millor artista per consolidar-se com un dels grups amb més projecció del panorama musical urbà català. Roser Cruells, Jan Riera i Èric Vergés (Els Catarres) els han donat el premi, acompanyats de David Urbano, d’Imagin.

Set actuacions han farcit una gala memorable i ja consolidada en la seva quarta edició com la gala de referència del panorama musical a Catalunya.

La Fúmiga han estat els primers en obrir la Gala. Després sobre l’escenari ha actuat Alfred Garcia, que ha interpretat Llamas en el cielo i la rumba Els teus ulls; l’ex guanyadora d’Eufòria, Jim, que ha cantat Vine; Roger Padrós, a piano ens ha interpretat El temps, la cançó amb què va participar al Benidorm Fest. Figa Flawas ha interpretat Solucions i no problemes i Sofia Coll ha cantat Q no / Here to stay.

La cirereta final l’ha posat Mama Dousha, un dels triomfadors de la nit, que s’ha encarregat de tancar la gala ben amunt fent aixecar el públic amb el mix de Qué chévere i el ja mític Rikiti.

Recull d’actuacions: