The Tyets i el seu “Epic Solete” és l’única referència en català que apareix en el rànquing dels 100 discs més venuts durant el 2023 a Espanya. L’èxit dels mataronins és incontestable, tant a Catalunya com a Espanya.

Les xifres dels Tyets van ser espectaculars, sobretot gràcies a cançons com ‘Coti x Coti’ que ràpidament es va fer viral i ja suma prop de 20 milions de reproduccions, només a Spotify.

L’organització de Promusicae (els que s’encarreguen de publicar el més venut a l’estat cada setmana) també han anunciat la resta de discs i cançons més populars l’any passat, on no trobem cap altra referència en llengua catalana, però sí d’artistes o grups catalans.

- Publicitat -

És el cas de Vicco i el seu ‘Nochentera’, que va ser la tercera cançó de l’any; Rosalía amb ‘Beso’ al costat de Rauw Alejandro, des de la plaça nou; o Chanel amb Abraham Mateo i ‘Clavaíto’ des del 21. Aitana també ha aconseguit situar alguns dels seus temes al top 100, com ‘Los Angeles’ o ‘Mariposas’.

El disc més venut el 2023 a Espanya va ser “Donde quiero estar”, de Quevedo, seguit per “Mañana será bonito”, de Karol G, mentre que “Un verano sin tí”, de Bad Bunny és tercer.

La cançó de l’any ha estat la sessió 53 de Bizarrap amb Shakira, seguit per ‘El merengue’ de Marshmello i Manuel Turizo.

Miley Cyrus amb ‘Flowers’ té l’honor de ser la número 1 a les ràdios del país. Taylor Swift és número 1 en vinils amb “1989 Taylor’s Version”