Aquesta setmana la llista de senzills dels Estats Units ha aparegut amb un número 1 directe per a ‘Rich Men North of Richmond’, obra del cantautor Oliver Anthony.

No és el primer cop que un artista desconegut pel gran públic debuta al primer lloc de la llista Billboard, però sí que és ben curiós tot el que envolta aquest músic.

La cançó es va publicar a Youtube el passat 11 d’agost i ja suma més de 33 milions de reproduccions per un artista sense contracte discogràfic. De fet, ell mateix es descriu com un home senzill de camp, que s’ha guanyat la vida en fàbriques, fent torns de 12 hores i cobrant una misèria.

- Publicitat -

Ha rebut ofertes de vuit milions de dòlars, però les ha rebutjat, ja que la seva aspiració és tenir una granja per criar bestiar.

El vídeo de ‘Rich Men North of Richmond’ el va compartir l’emissora RadioWV, que es dedica a la recerca de nous talents de música tradicional. La cançó també va aconseguir liderar a iTunes i Spotify, on també es poden trobar una dotzena de composicions del músic, que havia gravat amb el seu telèfon mòbil.

A la cançó rebutja els que treuen al poble la llibertat i els diners, mentre al carrer hi ha gent que no té res per menjar. També és força crític amb les polítiques econòmiques liberals dels anys 80.
Alguns polítics l’han titllat d’oportunista, però ell ha explicat que canta el que ha viscut com a granger, així com la de moltes persones que coneix.