primerafila.cat

Avui acabem un 2020 molt difícil pel sector musical amb grans pèrdues econòmiques pel sector, amb molts concerts cancel·lats, amb moltes persones que han perdut la seva feina, però malgrat tot el món de la música ha mirat de tirar endavant, s’han reinventat festivals, s’han programat concerts amb totes les mesures de seguretat i tot fa pensar que el 2021 tot millorarà considerablement i el sector podrà tornar a una certa normalitat.

Un dels grups més afectats per la pandèmia han estat els Txarango que van presentar el seu últim disc “De vent i ales” i que van veure’s obligats a cancel·lar la seva gira de comiat, que a hores d’ara no se sap quan es podrà dur a terme. Una de les cançons del disc era ‘Bendita Vida’, de la qual van fer un sentit videoclip juntament amb el col·lectiu Dones Sàvies. La notícia és la més vista de l’any, però també de tota la història del web.

La segona publicació més vista és la que recull 10 cançons per Sant Jordi, una notícia que vam editar el 2019 i que enguany ha seguit sumant adeptes fins a situar-la com la segona més llegida del 2020.

- Publicitat -

La participació de Judit Neddermann, Nil Moliner, Sara Roy o Miki Núñez en el Disc de la Marató 2020 és la tercera més popular d’aquest any, seguida per les 40 cançons catalanes més populars de la Primera Llista.

Els Amics de les Arts van veure’s també afectats amb la sortida del disc “El senyal que esperaves” i uns mesos abans vam presentar 10 cançons no tan conegudes del grup arran dels seus concerts amb Els dies més dolços, que també se situa entre el més llegit.

Durant el confinament vam començar les entrevistes a través de l’Instagram i tres d’elles es colen entre les més vistes: el músic de Stay Homas i Doctor Prats Guillem Boltó, el còmic Magí García i els tiktokers Hugo Iglesias i Ferran Casadevall també sumen moltes visites al web.

I no podem deixar de ressaltar les bones dades de l’anunci que Alfred García cantarà el tema principal de la sèrie “Los Espabilados”. La notícia es va publicar el passat 21 de desembre i en 10 dies ja se situa amb unes grans xifres, impulsades pel seu gran nucli de seguidors que el català té a les xarxes socials. I una vegada més el repàs de Les 100 cançons de l’any també suma moltes visites en els pocs dies de la seva publicació.

Pel que fa a les pàgines més vistes, la llista que publiquem cada setmana continua funcionant com un dels apartats de més èxit del web, seguit del programa Per no dir res, l’apartat Qui som? o el podcast de la Primera Llista i Tothom Ho Comenta.

Tanquem un any on hem superat totes les nostres xifres d’audiència d’anys anteriors, en un any molt complicat pel sector i no volem tancar aquesta publicació sense agrair a tot el sector musical la confiança a Primera Fila per comptar amb nosaltres pels seus esdeveniments, per les notes de premsa, per les entrevistes que ens han concedit i per seguir sumant en un any molt complicat per tots.