Un any més des de Primera Fila et portem el recull dels llançaments discogràfics en català, amb els treballs que de moment sabem que arribaran, altres encara sense data de publicació, alguns que no s’han anunciat i que anirem actualitzant i qui sap quins nous artistes ens portarà aquest 2024!

AGRAÏMENTS: Delirics, Halley Records, Luup Records, Música Global, Picap, Promo Arts, RGB, Satélite K, U98 Music, Vida Records.

ARTISTES/GRUPS

- Publicitat -

ADRIEN BROADWAY: Després d’un 2023 on ha estrenat cançons com ‘Boig x tu’ o ‘Lo-Fi’, el 2024 ens presentarà el seu nou disc, previst durant la primavera.

AGNÈS ALGUERÓ: La primavera ens portarà nou treball de l’artista, editat a través de U98.

ÀLEX PÉREZ: El 2023 ens va presentar l’EP “La pluja d’un dia especial” format per quatre cançons que ens van captivar, mentre que aquest 2024 fa un pas més i ens oferirà nou llarga durada.

ALÍCIA REY: Després d’enamorar-nos amb el tercer volum de Nadales en companyia de Jan Buxeda, aquest any ens portarà nova música de l’artista.

ALVERT: A finals de gener arribarà el disc “CORS” que suposarà el seu primer treball amb Delirics després d’un 2023 amb un bon grapat de senzills.

ARIOX: Luup Records ens portarà un dels treballs que prometen més d’aquest 2024 d’una de les artistes amb més projecció del moment.

BALKAN PARADISE ORCHESTRA: El mes de febrer ens portarà nou material de la formació, en una producció d’Arnau Altimir el bateria d’Oques Grasses.

BLAUMUT: Els darrers mesos els han dedicat a les celebracions del seu desè aniversari, però aquest 2024 fan un pas més i durant la primavera arribarà el seu proper disc, que presentaran a l’Strenes, entre altres llocs.

CARMEN 113: El primer trimestre de l’any ens deixarà una nova referència musical amb els amics de U98 Music.

CESK FREIXAS: L’artista s’acomiadarà una temporada amb un disc en directe on celebrarà 20 anys de carrera.

CLASSE B: “Catalan Pop de la Costa Brava”. Així es defineix aquest grup que editarà disc a la primavera.

CLOE: Durant els propers mesos anirem coneixent més el projecte de Cloe (Delirics), però pel disc haurem d’esperar fins el setembre.

DAVID ROS: La primera meitat de l’any ens portarà el tercer treball del músic badaloní.

EDU ESTEVE: A finals d’any arribarà nou disc de l’artista, que de moment comença el 2024 amb un doble senzill.

EL PONY PISADOR: El 2 de febrer s’espera “Ocells” l’esperat nou treball de la formació, on totes les peces estaran vinculades amb la ornitologia.

ELS AMICS DE LES ARTS: El 5 de març arribarà la continuació del disc “Allà on volia”. Els Amics tornen amb força en un any on seguiran presentant els seus temes en directe, abans d’un 2025 on el grup estarà de celebració.

FERRAN PALAU: El mes de maig arribarà el nou treball del músic, editat a través de Hidden Track Records i amb presentació al Primavera Sound.

FIGA FLAWAS: El segon disc del grup de Valls es dirà “La calçotada” i s’espera pel 26 de gener, editat a través de Halley Records.

FLASHY ICE CREAM: Nova etapa pels Flashy que estarà dividida en quatre volums que arribaran al llarg de l’any. La producció serà d’en Xicu.

GALGO LENTO: Pel mes de març s’espera un EP que servirà per complementar els seus darrers llançaments.

GIGI ROS: L’artista no ha parat durant el 2023 de treballar en noves cançons que veuran la llum aquest any.

GINESTÀ: El primer trimestre de l’any ens portarà la nova aventura dels germans Serrasolsas. Un disc molt esperat que es podrà gaudir en directe a un bon grapat de festivals i amb presentació oficial el 12 d’abril a Paral·lel 62.

GUILLEM GISBERT: Després de l’anunci de la hibernació de Manel durant una temporada, el seu cantant presenta la seva aventura en solitari, de la qual ja n’hem pogut escoltar algunes mostres, d’un treball que arribarà el març. El músic presentarà el disc en diferents escenaris que ja han penjat el cartell de “no hi ha entrades”.

HABLA DE MÍ EN PRESENTE: La technorumba torna aquest any amb noves produccions per seguir enamorant a la seva legió de seguidors.

IGLÚ: Delirics serà la nova casa dels Iglú i per la tardor s’espera el seu nou treball, que presentaran amb ‘Tota la vida’, que arribarà aquest mes de gener.

JIM: La guanyadora de la segona edició d’Eufòria presentarà el seu debut amb Música Global en diferents festivals com l’Strenes.

JU: La cantant osonenca s’aproximarà a la música pop d’autor amb tocs electrònics en el seu proper disc.

JÚLIA BLUM: L’artista es troba preparant el seu nou treball que arribarà al llarg de l’any.

JURIOL: A finals de març arribarà un nou treball del qual anirem coneixent cançons al llarg d’aquests mesos.

LA FÚMIGA: Els valencians tornen el mes de febrer amb el seu esperat nou disc, del qual ja n’hem pogut escoltar la interessant ‘Tornar’.

LAL’BA: Després d’un 2023 amb disc i grans concerts, aquest 2024 ens portarà noves cançons i un EP el mes de setembre.

LIA SAMPAI: Música i poesia es donaran la mà al disc “Un delta fràgil”.

LÍDIA PUJOL: Al mes de juny s’espera “Babel” on l’artista commemora 20 anys de carrera.

LLUC: Aquest any tindrem doble presència del músic, el gener amb un disc amb un so més alternatiu i arriscat, mentre que el setembre arribarà un disc amb una sonoritat més comercial.

LLUM: L’artista provinent de la factoria “Eufòria”, presenta el seu nou EP “WITHOUT DARKNESS” on dona continuïtat a “NO LIGHT”.

MABEL FLORES: Es troba preparant un disc del qual en pocs dies en podrem escoltar el senzill ‘Estic prou bé’.

MAMA DOUSHA: La segona part de l’EP que va editar durant la tardor arribarà durant el mes de març, amb noves composicions que segur que tornaran a enganxar al seu públic.

MANU GUIX: El músic obrirà nova etapa amb un disc editat a la seva companyia Medusa Music.

MAR PUJOL: La cantautora del Lluçanès publicarà el seu primer llarga durada el mes de febrer, a través de Hidden Track Records.

MARC PARROT: El músic celebrarà 30 anys de carrera amb un disc ple de col·laboracions que arribarà a principis d’aquest any.

MARCEL I JÚLIA: Tres anys després del disc “En òrbita” el grup ofereix una nova col·lecció de cançons, on han comptat amb la col·laboració del que va ser líder de Txarango Alguer Miquel.

MARIA JAUME: La balear publicarà nou material aquest any i el presentarà el 10 d’abril a la 2 de l’Apolo.

MASSAVIU: Dos anys després de “La última nit d’estiu” el trio ja està preparat per engegar un nou capítol del qual ja n’hem pogut escoltar ‘Els somnis que tenim’.

MUSHKA: Amb moltes ganes s’espera la seva nova mixtape i és que tot el que fa l’artista és un gran èxit, prova d’això els dos “sold out” que ha fet a principis de febrer a l’Apolo. El disc s’espera pel 18 de gener amb el títol de “SexySensible”.

NEREA BASSART TRIO: Haurem d’esperar a la tardor per escoltar el seu nou treball.

OBESES: Després d’un llarg període de silenci el grup osonenc trencarà el seu silenci musical de sis anys.

OQUES GRASSES: A la primavera arribarà un dels grans llançaments de l’any, el retorn d’Oques Grasses, després d’omplir tot un Palau Sant Jordi amb el disc “A tope amb la vida”.

PELAT I PELUT: Aquest mes de gener arribarà “Termomix” un treball que presentaran en directe a l’Atlàntida de Vic el 3 de febrer, del qual ja n’hem pogut escoltar alguns senzills.

POL CRUELLS: El baixista d’Els Amics de les Arts publicarà treball en solitari durant aquest 2024.

PORTO BELLO: Tres anys després de “La llei universal” la banda ja està preparada per presentar un nou disc, del qual ja n’hem pogut escoltar algunes perles musicals.

ROBA ESTESA: Sonoritats més actuals que ja hem pogut descobrir en els seus últims senzills i que trobarem en el disc que Halley editarà durant la primavera.

ROGER MAS: Al costat de La Cobla Sant Jordi presentarà un disc previst per la tardor.

ROGER PADRÓS: A la primavera podrem gaudir del nou treball de l’artista, del qual n’hem escoltat temes com ‘El món’ o ‘El temps’ la cançó que ha presentat al Benidorm Fest.

SCORPIO: Abans de l’estiu arribarà un nou EP de l’artista, del qual en podrem anar escoltant alguns senzills els propers mesos.

SENYOR OCA: Sons urbans al nou disc de la formació barcelonina.

SERGI CARBONELL: A principis de febrer arribarà l’EP “Crisàlide”, del qual n’anirà desgranant els temes les properes setmanes.

SOCUNBOHEMIO: L’any 2024 començarà amb un nou EP del músic, després d’un 2023 on ha enamorat el país amb les seves produccions. La presentació tindrà lloc el 22 de febrer.

SOPA DE CABRA: A la tardor arribarà “Ànima” el disc de col·laboracions dels Sopa de Cabra, si bé abans podrem escoltar alguns senzills i gaudir d’alguns directes.

TRAMMA: L’artista gironina segueix desplegant tot el seu talent i aquest 2024 es presentarà de nou amb cançons que ens seduiran com les incloses a “Voldria dir-te”.

TRIQUELL: El músic torna al so del seu grup Alter Soma i ens mostra a través de l’EP “FOMO”, l’època en què s’ha conviscut amb amor, inconformisme i una nova vida que odia i estima a parts iguals. El disc arriba el 12 de gener.

TXÈNIA: El seu debut està previst pel mes d’abril sota el títol de “Paradigma”.

URI SANTAFÉ: Un altre que publicarà disc durant aquest any, tot i que de moment encara sense data confirmada.

VEN’NUS: L’artista inicia una nova etapa en forma d’EP i un nou directe molt esperat.

XARIM ARESTÉ: Blues, rock, folk i jazz seran presents al nou treball previst pel mes de març.

XICU: El setembre arribarà el seu proper disc i durant l’any se’n podrà escoltar algun tema.

XISK: Des de Mallorca arriba aquest nou fitxatge de Delirics que publicarà disc el mes d’octubre tot i que el febrer ja podrem gaudir d’un primer avançament.