Ha començat l’estiu i per celebrar-ho et presentem les nostres propostes de cançó de l’estiu 2021. Com cada any ens fixem en els temes que apunten maneres per sonar sense parar durant els propers mesos i per ser la nostra banda sonora de l’estiu.

Des de fa setmanes que alguns artistes ja treuen tota la maquinària i publiquen les seves composicions més top per arribar a ser els números 1 dels mesos estiuencs.

Aquest any les nostres propostes de cançó de l’estiu venen carregades de cançons en català i és que la producció catalana cada vegada apunta més alt i ens regala autèntiques meravelles.

- Publicitat -

En aquest grapat de temes potser hi haurem de sumar Ed Sheeran i el seu ‘Bad habits’ que s’estrena aquest proper 25 de juny i que podria ser també una de les cançons que més sonin les properes setmanes.

Oques Grasses poden ser cançó de l’estiu amb qualsevol de les cançons de “A tope amb la vida”, però ens decantem per ‘Bye bye’, que és la que els mitjans de moment posen més, tot i que ‘Elefants’, ‘La gent que estimo’ i ‘Wake up’ també estan triomfant entre la població.

Si l’any passat Suu va sonar sense parar amb ‘Tant de bo’ aquest estiu seguirà sonant gràcies a ‘Barcelona tropical’ la seva col·laboració amb Carlos Sadness, que tant bones vibracions ens transmet.

Doctor Prats tampoc es volen perdre aquest estiu que va recuperant la normalitat per moments i han estrenat ‘Massa bé’, amb un videoclip imperdible. La banda estarà aquest estiu actuant pel país i portant el bon rotllo amb les seves produccions.

La Fúmiga han tornat a crear una cançó que enganxa de principi a final. ‘Ja no fal mal’ compta amb la col·laboració de la Samantha, que li dona encara més gràcia a la cançó i que ens fa venir encara més ganes de festa i ball.

Stay Homas són la banda d’aquesta pandèmia i una de les coses bones que ens ha deixat el coronavirus. Des del seu disc “Agua” ens regalen la perla ‘Days of our lives’ amb unes bones vibracions que ens fan pensar que serà necessària aquest estiu.

The Tyets i Els Amics de les Arts van estrenar ‘Amics, tiets i coneguts’ i des del primer segon ens va quedar clar que seria un dels himnes de l’estiu. Estem viciats a la cançó i esperem que no sigui l’última vegada que col·laboren.

Txarango també es mereixen tenir un estiu potent després d’haver hagut de cancel·lar la seva gira de comiat i fa poc han publicat “El gran ball”, on una cinquantena d’artistes canten els temes més emblemàtics del grup. La cançó que obre el disc és ‘La foguera’ amb Joan Garriga.

Miki Núñez va ser el protagonista del 2020 amb ‘Me vale’ i aquest 2021 no serà menys pel cantant català que gràcies a ‘Sin noticias de Gurb’ seguirà portant el seu carisma i talent arreu del país amb una de les millors cançons de “Iceberg”.

Roba Estesa estrenaran aquest dimarts ‘LXS NENXS’, una proposta per aquest estiu que estem convençuts serà tot un èxit, com tot el que fa aquest grup. Encara estem viciats a ‘Oceà’ i sigui una o l’altra segur que també marcaran el nostre estiu.

Un estiu sense Buhos no és un estiu. La banda de Calafell no para d’arrasar amb la seva gira, on sonen els temes d'”El dia de la victòria”, així com els seus clàssics més alegres. El seu darrer senzill ‘Se acelera’ promet continuar sonant amb força aquest estiu.

Alvaro Soler publicarà “Magia” aquest estiu, del qual ja n’hem pogut escoltar temes com el que dóna nom al disc, que està triomfant no només al nostre país, i és que fora de les nostres fronteres la cançó també agrada i molt.

Rigoberta Bandini posa banda sonora a aquest estiu amb ‘Aviam què passa’ la cançó del nou anunci d’Estrella Damm. La cantant catalana ens regala tot el seu talent en aquesta proposta que no t’adones i no te la pots treure del cap.

Sense Sal han tornat amb ganes de pujar als escenaris i reviure com eren les coses abans de la pandèmia. Per animar-nos els dies han presentat ‘Com abans’, que de ben segur ens farà passar millor els dies i les nits.

Mosaic han vingut per quedar-se. Fa poc van guanyar el concurs organitzat per Parlem Telecom i Flaixbac on es buscava el nou èxit de la música en català. El grup treballa en el seu primer disc i de moment amb ‘Ets tu’ han començat a fer un camí que es preveu molt bo.

Zoo segueixen portant les seves “Llepolies” arreu del país, fent que els concerts es quedin curts i que et deixin amb ganes de més. Un dels moments àlgids dels directes és quan sona el ‘Tobogan’ una de les més imprescindibles del disc i que sona a estiu.

Els Amics de les Arts no s’han volgut perdre la festa i just el dia que comença l’estiu ens han regalat una nova producció que de ben segur ens farà passar grans estones aquests propers mesos. ‘No sé com t’ho fas’ és el títol de la nova cançó del trio català.

Justin Wellington ha estat una de les sorpreses de la primavera amb la seva nova versió de ‘Iko Iko’. Va aparèixer per art de màgia gràcies a TikTok i cada dia creix més posicions a les llistes fins a convertir-la en una de les clares candidates a cançó de l’estiu.

Rauw Alejandro fa setmanes que sona i triomfa amb ‘Todo de ti’, tot i que ja hi ha moltes persones que la tenen avorrida de tant com l’han posat. Però té tota la pinta que encara té corda per estona i que seguirà sonant i triomfant tot l’estiu.

La ‘Pareja del año’ formada per Sebastián Yatra i Myke Towers també fa setmanes que sonen i arrasen, però res fa preveure que ho deixaran de fer a l’estiu. Seguiran sent una de les parelles de l’any i la cançó seguirà copant les principals ràdios i festes del país.

Olivia Rodrigo i el seu ‘good 4 u’ no sonen a cançó de l’estiu. Sona a cançó popular i que no té ganes de deixar de sonar durant l’estiu i qui sap si també la tardor. Els seus aires rockers l’estan portant a trencar tots els rècords dels darrers anys i la cantant ha vingut per quedar-se.

Els que també els hi ha agafat el gustet a això de cantar en anglès i sonar a tot arreu són els BTS, que després de l’èxit de ‘Dynamite’ ho han tornat a fer amb ‘Butter’, un tema molt fresc que suma milions de reproduccions a tot el món.

Galantis s’ha ajuntat amb David Guetta i les Little Mix a ‘Heartbreak anthem’ un tema dance i alegre, ideal per aquelles festes nocturnes amb els amics i que fan preveure que seran una de les més sonades en les properes setmanes.

L’Eurocopa de futbol masculí ens ha portat la nova producció de Martin Garrix amb Bono i The Edge dels U2 a ‘We are the people’, la cançó més cercada a Shazam en aquests moments a tot el món, i una de les cançons que més posicions pugen a les llistes. Superarà el final de l’Eurocopa? Amb el talent dels protagonistes de la cançó fa pensar que sí.

La nova versió del ‘Rasputin’ de Boney M a càrrec de Majestic ha vingut per quedar-se aquest estiu i és que enganxa de mala manera i encara té corda per estona!

Calvin Harris tampoc es vol perdre l’oportunitat de sonar a tota màquina aquest estiu i per això ha fitxat al popular Tom Grennan per presentar ‘By your side’, una proposta fresca i enèrgica que de ben segur també serà tot un èxit com tot el que fa el productor.

Coldplay van fent camí cap al seu novè disc amb ‘Higher Power’ una producció molt ballable, que cada setmana puja més posicions a les llistes de tot el planeta i que ens farà passar un gran estiu amb el talent del grup britànic.

Ana Mena i Rocco Hunt s’han tornat a ajuntar després de l’èxit de ‘A un passo dalla luna’ i han presentat ‘Un bacio all’improvviso’ amb un videoclip rodat entre Barcelona i Calella de Palafrugell, que transmet festa, diversió i alegria de principi a fi. Fa poc se n’ha estrenat la versió en castellà ‘Un beso de improviso’.

Els que ens sorprenen els darrers dies són els OneRepublic amb el seu ‘Run’, que en poques setmanes ja s’ha situat com una de les referències de la llista europea i una clara candidata a triomfar al llarg de l’estiu.

Topic & A7S sembla que tampoc es voldran perdre la festa i amb la seva nova versió de ‘9PM’ amb ‘Your love’ al costat de ATB volen seguir sent una de les referències dance del moment. La cançó segueix present a totes les llistes d’èxit i d’allà no es vol moure.

Doja Cat i SZA fa mesos que situen el seu ‘Kiss me more’ com una de les referències musicals del 2021 i no sembla que durant l’estiu hagi de deixar-ho de ser. No té estètica de cançó d’estiu però no per això no tindrà la seva oportunitat de reivindicar-se.

I com diem Ed Sheeran també té la possibilitat de triomfar amb ‘Bad habits’ (o qui sap si amb un segon senzill), l’avançament del seu nou disc i que s’estrena aquest divendres 25. No sabem com sonarà, però el britànic ha explicat que li agrada experimentar sempre amb els primers senzills, per tant s’haurà de veure el que ens té preparat.