El 2021 s’espera molt intens pels artistes i grups catalans amb moltes publicacions que arribaran en els propers mesos i que esperem que la pandèmia de coronavirus no impedeixi que es publiquin quan estan previstos.

Però el 2020 també va ser bo pels artistes catalans i prova d’això el recull dels 100 videoclips cantats en llengua catalana que la revista Enderrock ha recopilat i on trobem a Miki Núñez a la primera posició amb la versió Jo em corono del seu èxit ‘Escriurem’ amb més de 2 milions de visites. La segona posició és per ‘A la deriva’ dels Txarango amb una mica més de 1,5 milions, mentre que el tercer és pels Buhos, Miki, Lildami i Suu amb ‘El dia de la victòria’ amb una mica més de 740.000 visites.

La cançó de Salva Racero i varis artistes d”Un Sant Jordi Diferent’ se situa en quarta plaça seguida per la nova versió de ‘La petita rambla del Poble Sec’ de Cesk Freixas amb Alguer Miquel. Buhos tornen a aparèixer en sisena plaça amb ‘A prop dels déus’, mentre que l’anunci de La Marató de TV3 amb ‘Serem més fort’ és setena.

- Publicitat -

El llistat inclou també èxits de 31 FAM, Ferran Palau, Doctor Prats, Gerard Aledo, Els Amics de les Arts, Koers, La Pegatina, Blaumut, Sopa de Cabra, Gertrudis, Stay Homas, The Tyets, La Fúmiga o Lildami entre altres.

Les dades només comptabilitzen els vídeos de Youtube fins el 30 de desembre i no inclouen líric vídeos ni àudios, temes en directe, tràilers ni making of.

10. 31 FAM – Un plan B – 411.900 reproduccions

9. Ferran Palau – Flora + Caic – 421.900 reproduccions

8. 31 FAM – Te gusto – 441.500 reproduccions

7. Varis artistes – Serem més forts – 462.500 reproduccions

6. Buhos – A prop dels déus – 577.500 reproduccions

5. Cesk Freixas + Txarango – La petita rambla del Poble Sec – 672.100 reproduccions

4. Salva Racero + Varis artistes – Un Sant Jordi diferent – 721.400 reproduccions

3. Buhos + Miki Núñez, Lildami i Suu – El dia de la victòria – 741.700 reproduccions

2. Txarango – A la deriva – 1.570.400 reproduccions

1. Miki Núñez + Varis artistes – Escriurem #Joemcorono – 2.063.700 reproduccions