Molts cops els cantautors utilitzen experiències personals per escriure parts de les seves cançons o inclús lletres senceres, ja sigui de manera metafòrica o directa, tot i que a vegades poden arribar a ser-ho massa.
Des de declaracions d’amor a atacs personals, al Per No Dir Res hem recopilat 10 cançons que tenen algun missatge directe dirigit a un altre artista i te les acostem perquè puguis tafanejar tant com nosaltres.

Justin Timberlake i Britney Spears – Cry Me a River/Everytime

 

- Publicitat -
Les ruptures mai han sigut cosa fàcil i la majoria de gent tendeix a portar-se malament amb les seves ex-parelles. Bé, en el món musical no anava a ser menys, sobretot pels artistes que tenen accès a paper, ploma i micròfon. Aquesta cançó de Justin Timberlake anava clarament dirigida a la famosa Britney Spears poc després de la seva ruptura. Va aconseguir arribar a ser número 2 en llistes l’any 2003 amb el videoclip que l’acompanyava i que donava suport a la lletra. Tot i això, Spears no es va quedar parada i un any després va ser número 1 amb el que es creu que va ser la resposta.

Beyoncé – Hold Up

 

No fa falta ser Sherlock Holmes per saber que el sisè àlbum de Beyoncé “Lemonade” va ser sobre el seu matrimoni amb Jay Z. Un exemple clar és Leadback, on la cantant diu textualment “they don’t love you like I love you”, a més de recordar-li com d’afortunat era d’estar amb ella. Al videoclip de Hold Up, Beyoncé va pel carrer destrossant coses  amb un bat de beisbol que té el nom de Hot Sauce i amb un somriure enorme a la cara.
Rachel Stevens – Sweet Dreams my LA Ex

 

Es veu que en Justin Timberlake no va tindre prou amb Britney Spears, ja que el mateix any, la cantant Rachel Stevens ajudada per Cathy Dennis. va llençar una cançó com a resposta a la cançó d’en Justin que anava dirigida a la Britney, tot un culebró. Amb aquest tema va arribar a ser número 2 de llistes.
Mariah Carey – Obsessed
Cansada dels rumors sobre una possible cita entre els dos, Mariah Carey va dedicar aquesta cançó a Eminem, deixant clar que no volia res amb el raper, inclús amb un videoclip on ella es vestia d’home (amb una aparença semblant a la del cantant). Tot i que no va ser èxit en llistes, la cançó va aconseguir el seu objectiu, ja que Eminem va contraatacar amb una cançó anomenada The Warning, que suggeria certa irritació per les paraules de Carey.
Taylor Swift – Bad Blood

 

Tot i que la Taylor Swift és molt coneguda per escriure sobre antics companys o companyes, hem volgut recalcar Bad Blood com una cançó dirigida ni més ni menys que a la Katy Perry. Tot i que en un inici la cantant va dir que la cançó estava inspirada en una caiguda de negocis i negava que anés dedicada a la Katy, aquesta va aparèixer a Carpool Karaoke i va confirmar el mal rotllo amb Swift. A més, Katy va respondre amb Swish Swish (Sí, la cançó del famós ball), que cantava amb Nicki Minaj, la qual també té fama de no portar-se del tot bé amb la Taylor Swift.

 

 

Katy Perry – Part of Me
Tornem al tema de les ruptures, i és que quan el per aquell llavors marit de la Katy, Russell Brand, la va deixar (aparentment a través d’una nota), la cantant no va dubtar en agafar paper i bolígraf i escriure una cançó sobre ell i sobre el seu passat junts, acompanyat amb un videoclip molt memorable.

Gwen Stefani – Hollaback Girl

 

Tot i que Courtney Love sempre ha sigut una diana per tothom, potser la indirecta més interessant va ser la de Gwen Stefani amb Hollaback Girl. Malgrat que no se sap quina és la raó real, s’especula que l’ara ex-novio de la Gwen, Gavin Rossdale, podria estar just al mig del problema. Resulta que la Courtney va admetre a una entrevista que “es va imaginar escapant amb ell al sud de França en els últims anys de la seva vida.” A més, tampoc va ajudar que digués que, si estiguessin en un institut, la Gwen seria una animadora mentre que ella mateixa estaria entre els fumadors. Per això s’entén que la cançó sigui un pel agressiva.
Pink – So What

 

La temàtica principal d’aquesta llista semblen ser les ruptures, ja que amb So What, Pink va voler deixar-li molt clar al seu ex-marit Carey Hart per què no estaven bé i van acabar com van acabar. No només va aconseguir el seu objectiu, sinó que el tema va ser número 1 de llistes l’any 2008 i, a més, després de l’aparició d’en Carey al videoclip, la parella va tornar a ajuntar-se. No tot havia d’acabar malament!

 

Kanye West – Famous

 

Una de les indirectes més polèmiques de tots els temps. Kenye va parlar als VMAs sobre la seva carrera amb Taylor Swift, i, per si no hagués quedat clar, després va demostrar la seva hostilitat amb Famous. Tot i que Taylor es va oposar a la lletra, Kanye i Kim van dir que ella havia escoltat la lletra i havia donat la seva aprovació. Això va acabar amb el desig de la Taylor d’estar fora de la narrativa, tot i que al final li va sortir bé quan “Look What Made Me Do” va arribar a número 1 de llistes.

 

Ellie Goulding – On My Mind

Per acabar una amb un cert aire de confusió. Tot i que l’Ellie va negar que estigués sortint amb l’Ed Sheeran, ell ho va confirmar i va treure Don’t, que es creu que va sobre el que va passar després que trenquessin, en cas d’haver sortit. El que més va embolicar la troca va ser quan Goulding va treure On My Mind, que sembla una resposta directa al tema d’Ed i on sembla que admeti que sí que van estar sortint. Fos com fos, Ed Sheeran va arribar al número 8 de llistes i Goulding al 5, els anys 2014 i 2015 respectivament.