Hip Horns Brass Collective arriba amb la potència que li donaria un bon boxejador. Parlem de ‘Mulligan’ i ‘BRAM!’: dues peces totalment instrumentals que el col·lectiu català ha posat en circulació com a cara B del seu recent EP, Brassvillain, que ha arribat aquest divendres en vinil a través del segell Say It Loud, que també estaran disponibles en digital.

L’EP en qüestió, publicat a finals del passat any, és un tribut al disc de culte Madvillany de MF DOOM i Madlib que compta amb la col·laboració de Las Ninyas del Corro, Ana Tijoux, Escandaloso Xpósito i Rodrigo Laviña. La brass band catalana versiona icònics temes com ‘Figaro’, ‘Meat Grinder’ o ‘All Caps’, amb l’explosió metàl·lica que els caracteritza i la veus d’alguns dels millors artistes de l’escena del rap actual. Un treball que ha tingut un extraordinari acolliment entre els seguidors nacionals del rap underground, que acumula més de 300.000 escoltes en Spotify.

Fortament inspirat pel col·lectiu dels Soulquarians, pel disc Voodoo de D’Angelo i per l’enyorat Roy Hargrove, homenatjat en forma de solo de trompeta, ‘Mulligan’ és l’exemple perfecte de tot el potencial instrumental de Hip Horns, sense necessitat de recórrer a passatges vocals ni a els habituals colaboradors de luxe (Las Ninyas del Corro, Ana Tijoux, Rodrigo Laviña, Escandaloso Xpósito, Lia Kali, etc.), que acompanyen a la brass band catalana. Un desplegament sense precedent que aconsegueix aprofitar al màxim el seu registre instrumental presentant un rang amplíssim: des del trombó baix situat en les catacumbes del tema fins a la trompeta principal que s’eleva fins al sostre. ‘BRAM!’, per part seva, és un tall més soulful i ballable, melòdicament potser més senzill però amb fragments de vents més exuberants i sense renunciar a la força i la potència que caracteritza aquest llançament doble de la brass band. El seu propi nom, de fet, és una bona pista onomatopeica.

- Publicitat -

CONCERTS HIP HORNS BRASS COLLECTIVE

17 juny – Lleida @ Magnific Festival.
5, 6, 7 i 8 juny – Vitoria @ Festival de Jazz de Vitoria (EH).
19 juliol – Barcelona . CC Cotxeres Borrell @ Festival Tangent, amb Cecé & Rodrigo Laviña.
20 juliol – L’Estartit (Girona) @ Festival Jazz L’Estartit amb Cecé
22 de Julio. Martorell @ Festival PAS, amb Cecé & Lessus.
24 juliol – Barcelona @ Concerts Cinema Castell de Montjuïc, amb Rodrigo Laviña.
28 juliol – Barcelona @ Festival Mas i Mas, amb Cecé & Rodrigo Laviña