Sembla que la segona onada de Covid-19 ja ha arribat i que, en conseqüència, els nous confinaments també. Si bé en els últims mesos ha quedat demostrat que la cultura és segura i encara s’estan celebrant concerts, als quals us convidem a anar, la realitat és que és probable que tard o d’hora ens toqui viure una nova quarantena o que haguem de passar més temps a casa.

Per això, avui us portem unes quantes recomanacions de concerts d’artistes catalans que podeu veure des del sofà, el llit o la cadira de l’escriptori. Escenaris i festivals emblemàtics, programes musicals i molt més! No dubteu en fer-nos arribar els vostres preferits a través de les xarxes socials.

1. Manel al Palau de la Música (2010): Podríem haver mencionat el seu concert a Razzmatazz el 2017 o un dels més recents a Barcelona, al Festival Grec d’aquest estiu, però la seva actuació més mítica disponible a YouTube és sense dubte aquesta. Aleshores encara explicaven històries entre cançons i aquell dia ens van oferir “El bròquil”, la versió de “La tortura” de Shakira que hauria d’estar a Spotify.

- Publicitat -

2. La iaia a ‘Feeel’ de betevé (2018): Aquest programa de la cadena barcelonina té al seu canal de YouTube desenes de concerts d’artistes com Pavvla, Roger Mas o Pau Vallvé. En aquest cas destaquem el de La iaia, que aleshores presentava el seu últim disc, Tornar a ser u. Mitja hora del pop elèctric d’aquest trio osonenc per fer més amè qualsevol vespre.

3. Judit Neddermann i Guillem Roma al Centre Cívic Casa Golferichs (2016): No és una gran producció, ni el so ni la llum són els millors, però sí és una ocasió genial per conèixer millor aquests dos cantautors. En aquest concert acústic, acompanyats només per cordes, Judit Neddermann i Guillem Roma ens ofereixen els seus temes de forma propera i casolana, ideal per qualsevol tarda de tardor.

4. Txarango al Festival Esperanzah (2018): Aquesta gravació, que es combina amb el documental, ens permet assistir a ‘Abaraka’, una actuació especial que va oferir la banda en aquest festival solidari. No tothom és fan de Txarango, però ningú pot discutir que tenen un dels directes més potents del panorama català, així que aquesta és una bona oportunitat per descobrir-lo.

5. Roba Estesa a la Sala Apolo (2018): Aquesta banda tarragonina va tancar la seva gira amb un concert ple de convidats i amb un públic entregadíssim. Veure-les en aquesta actuació és una bona oportunitat per conèixer la seva música, ben diferent al que estem acostumats normalment. Llarga vida al folk!

6. La Gossa Sorda a la Sala Repvblicca (2015): Era impossible no incloure L’última volta d’aquesta emblemàtica banda valenciana en aquest recopilatori. Aquest concert, que es va enregistrar en DVD, és també disponible a YouTube i és ideal per passar una tarda amb bona música i bons amics (no més de 6!). A més, estan acompanyats d’alguns convidats de luxe, així que no us el podeu perdre.

7. Els Amics de les Arts al Symphonic Project (2018): El grup barceloní té enregistrats diversos concerts que han tingut lloc al llarg de la seva trajectòria, però no hi ha dubte que aquest és un dels més especials ja que és l’últim que van fer sent 4 membres. En aquesta ocasió estan acompanyats d’una orquestra, que engalana els seus èxits més mítics i alguns temes del seu aleshores últim disc.

8. Andrea Motis al Jazz San Javier (2019): Ens pot agradar més o menys el jazz, però el talent d’Andrea Motis és inqüestionable. És per això que us volem recomanar aquest concert al XXII Festival Internacional Jazz San Javier, ja que pot ser una ocasió ideal per acostar-se a aquest gènere amb un bon vermut de migdia.

9. Mishima al Gran Teatre del Liceu (2019): El grup s’estrenava per primera vegada en aquest escenari dins del marc del Suite Festival, on va recuperar alguns dels seus èxits més coneguts dels seus 20 anys de trajectòria. Una banda emblemàtica en un lloc emblemàtic: pot haver res millor?

10. The Tyets al Mercat de Música Viva de Vic (2020)L’edició del MMVV d’enguany s’ha hagut d’adaptar a la situació actual, el que els ha portat a oferir diversos concerts online. Si bé nosaltres destaquem el d’aquest duet mataroní, perfecte per imaginar-se una bona festa com les d’abans, el seu web està farcit de grans concerts d’altres artistes de casa nostra, alguns ja coneguts i d’altres per descobrir.