Fa només uns dies que TV3 va estrenar el seu concurs musical online ‘Cover’, presentat per Miki Núñez i desenvolupat a través de les xarxes socials. Si bé en aquest cas es convida a cantants anònims a versionar temes d’Els Pets, Els Amics de les Arts, Búhos, Nil Moliner i Suu, avui us portem una recopilació d’alguns covers de grans èxits interpretats per grans artistes reconeguts per si us serveixen d’inspiració.

Segurament un dels grups més versionats de la nostra època és Coldplay, però no podem oblidar que el seu cantant, Chris Martin, també ha versionat altres artistes. El 2016, per exemple, va versionar “Streets of Philadelphia” de Bruce Springsteen, al qual admira molt, en un concert per presentar l’àlbum A Head Full of Dreams a la ciutat homònima. D’altra banda, durant el confinament va oferir diversos concerts a través d’Instagram, i en un d’ells va fer un cover de “Life on Mars” de David Bowie.

- Publicitat -

Seguint amb els clàssics, Panic! At The Disco, que enguany ha tingut especial èxit a les ràdios malgrat tenen més de 15 anys de trajectòria, va versionar el 2017 el gran hit de Queen “Bohemian Rhapsody”. L’actuació té més de 40 milions de visualitzacions a YouTube i és tota una exhibició del talent de Brendon Urie, el vocalista del grup.

Altres artistes del moment també han estat protagonistes de grans covers. Sense anar més lluny, fa uns dies Miley Cyrus es convertia en Trending Topic a Twitter per la seva impressionat versió de “Zombie” de The Cranberries al Save Our Stages Fest, elogiada pel mateix grup. Fa uns anys, el 2012, també va destacar per la seva versió de “Jolene” de Dolly Parton. Una altra de les cantants que ara ho peta i que fa un temps va versionar un gran èxit és Dua Lipa: la cantant britànica va interpretar “Do I Wanna Know?” dels Arctic Monkeys al programa ‘Live Lounge’ de BBC Radio 1 el 2018.

Charlie Puth, avui artista consolidat, va començar com molts altres penjant covers a YouTube. Alguna de les més vistes és aquesta de Sia, on interpreta “Chandelier”, però també el podem veure cantant “Titanium” de la mateixa artista i David Guetta, “When I Was Your Man” de Bruno Mars o “Someone like you” d’Adèle amb Emily Luther, entre moltes d’altres.

A casa nostra, és evident que Rosalía és una de les artistes més internacionals. Tot i que ho ha petat amb el seu disc El Mal Querer i altres senzills, també ens ha ofert grans versions, com ara la popular cançó mexicana “La Llorona” al programa ‘Se Agradece’. D’altra banda, tampoc podem oblidar Manel, que malgrat ha portat al català grans temes com “Common People” de Pulp o “La Tortura” de Shakira, en aquest cas volem destacar la seva divertida versió de “Dos hombres y un destino” de 2010.

Per acabar, durant el primer confinament Els Amics de les Arts, una de les bandes que ara ofereix les seves cançons a ‘Cover’ de TV3, es van atrevir a fer de youtubers. En un dels capítols d’Atrapats Aquí van versionar “Think about things” del grup islandès Daði Freyr, que havia de presentar-se al festival d’Eurovisió d’enguany i que era una de les favorites. El grup català la va traduir per “Tot el que penses” i va comptar amb la supervisió de Manu Guix.