Quan es parla dels grups de música valencians sempre surten els mateixos noms: Auxili, La Gossa Sorda, Obrint Pas, Aspencat… però ningú mai parla d’aquells petits artistes que ho peten sempre que pugen als escenaris.

En primer lloc parlarem de la rapera d’Almussafes, Tesa. Aquesta rapera de la Ribera Baixa, és una de les grans referents del rap al País Valencià per ser una dona lluitadora i pel seu rap feminista i rural.

- Publicitat -

A continuació tenim el grup Skatuttipresto. Aquesta agrupació de Godella (l’Horta Nord) es va formar entre amics a la festa de graduació de l’institut i donant vida a aquesta banda de ska el 2010.

El següent grup, Nius de Nit, és un dels grups emergents del panorama musical valencià. Aquesta banda va néixer a Algemesí (Ribera Alta) i abraça diferents estils, entre ells la rumba, el ska i el reggae.

Per últim, tenim al cantautor Jonatan Penalba. Aquest cantautor de L’Alcúdia (Ribera Alta) té un estil més tradicional valencià, és a dir, s’aproxima al folk valencià de forma renovada utilitzant instruments tradicionals però amb un repertori que oscil·la entre la tradició i l’actualitat.