Et portem la tercera part de la sèrie de grups valencians que deurien ser més escoltats. Si et vas perdre les dues parts anteriors les pots recuperar, aquí i aquí.

Frida és un grup de hip hop de València ciutat que va guanyar el premi Sona la Dipu 2017. Durant el confinament han estrenat una sèrie de cançons anomenades ‘Confridacions’. Aquesta banda conté dos rapers i una veu femenina, Veronike, que aporta a les cançons una línia de veu molt més melòdica.

- Publicitat -

Tito Pontet és una agrupació de l’alcoià amb un estil una mica diferent de la resta de grups ja que es caracteritza per ser una banda de música jamaicana i llatina. També utilitza estils com el ska, el reggae, la cúmbia i el mambo.

Tardor és un grup procedent de València ciutat i dels pobles de l’Horta que es mou entre els estils del pop-rock alternatiu i l’indie. Aquesta banda es va fer més coneguda al País Valencià després de treure un tema en homenatge al centenari del València club de futbol. A més a més, aquest grup va guanyar al 2015 el premi a millor cançó en valencià que concedeix la diputació de València amb el tema ‘Ontàrio’.

Per últim parlarem de Maluks, una agrupació de quatre noies de València que s’endinsen dins dels estils del dance-hall, la cúmbia, la música jamaicana, llatina i tocs electrònics, amb un rerefons imprescindible, el feminisme.