Xarxa va néixer el 2011 al barri de Son Gotleu de Palma com un petit projecte musical amb missatge reivindicatiu format per nois molt joves i inexperimentats. Es defineixen com un grup de “música compromesa des de Mallorca”. Després de 8 anys de música i amistat presenten “La vida i el foc”, el primer disc de llarg format (d’11 temes) i segon treball discogràfic que representa la consolidació d’aquest projecte.

La banda va iniciar la seva trajectòria discogràfica l’any 2013 amb “Lluny d’aquesta riba”, el seu primer EP compost per 6 temes finançats per una campanya de micromecenatge. En “La vida i el foc” també han seguit aquesta estratègia de finançament i van realitzar una campanya de crowdfunding (a totsuma.cat) en la que les aportacions de 243 mecenes han materialitzat el projecte que avui surt a la llum.

El grup mallorquí compta amb col·laboracions com: Cesk Freixas, OR (Pau, el cantant del grup mallorquí), Escarràs, Al-Mayurqa (referents de la música tradicional a Mallorca), Tom (del grup Frida) o Biel Majoral (fent de rapsode a “Record d’alba”).

- Publicitat -

Quatre anys després del primer disc presenten un treball amb caràcter propi de la mà del productor i teclista d’Auxili, Joan Marc Pérez. Un àlbum cuit a foc lent i premeditat en el qual durant un any i mig han treballat en la composició i la producció. I l’han enregistrat el desembre de 2018 a Estudis WZ per Sam Ferrer.

El juliol de 2018 van estrenar, l’avançament del nou disc, el videoclip de “Juny”, rodat a Barcelona per Guillem Miró. Els mallorquins fa uns anys que viuen a Barcelona i amb “Juny” expliquen l’experiència de tornar a Mallorca en haver acabat les classes per retrobar-se amb la família.

Afirmen que “La vida i el foc” “és tornar de la mort, renéixer de les cendres. És el caliu davant la fredor d’una societat asfixiant, l’alegria col·lectiva davant l’angoixa i la soledat. És com l’ametler robust, que floreix quan el febrer gela la nostra terra. Com el nostre poble, que s’obre pas entre la boira i la fosca. ‘La vida i el foc’ és llum, és alegria, és esperança i, sobretot, és lluita.”

Xarxa són Alex Ocete (veu), Pere Joan Company (guitarra), Miquel Bennàssar (baix), Toni Mora (teclats i veus), Francesc Aparicio (bateria), Sergi Tous (trombó), Lleo Martínez (Saxo tenor) i Jaume Blázquez (trompeta).