Lucy Spraggan, un dels fenòmens més impactants de la música pop britànica d’aquesta dècada, més de cinquanta milions de visualitzacions dels seus vídeos a YouTube, més de 25 milions d’escoltes a Spotify, l’artista musical més cercada a Google el 2012, etcètera, etcètera-, debutarà a Barcelona aquest divendres 23 a la sala Sidecar.

La carrera de Spraggan, natural de Sheffield, es va iniciar el 2011, en participar en la categoria “Urban, Pop & Acoustic” en la competició Live And Unsigned, on va aconseguir el tercer lloc. Poc després un videoclip del seu tema “Last Night” va aconseguir ràpidament gairebé mig milió de visualitzacions i arribant, a més, al número 7 a la llista britànica de singles.

Fitxada per Columbia, l’octubre de 2013 va treure l’àlbum “Join The Club”, en la seva línia de cantar sobre històries reals i gent real, amb un estil directe de lletres enginyoses que busquen commoure. El seu successor, “We Are”, de maig de 2015, va aparèixer en el segell CTRL Records i va unir bones crítiques i vendes, arribant fins al lloc 17 en els charts oficials del seu país (i al nombre 4 en els de discos independents). Des de llavors ha editat l’EP “Home”, el febrer de 2016, i el LP “I Hope You Do not Mind Em Writing”, el gener de 2017, també a CTRL, que va aconseguir el lloc 12 en les llistes britàniques (i el sisè en les escoceses, com així mateix havia fet el 2013 “Join The Club”). A principis d’aquest any ha fitxat pel segell Cooking Vinyl, on publicarà el seu següent àlbum “Today was a good day”, que es publicarà a l’abril del 2019.

- Publicitat -

El seu més recent single es titula “Stick The Kettle On” i en ell l’acompanyen Scouting For Girls, l’aclamada banda britànica.