Foto: Xavi Souto

XICU presenta la seva segona cançó del seu nou disc. El títol és ‘lo nostre’, un tema pop-reggaeton català que ensenya a fer senzilles aquelles situacions complexes que ens trobem en una relació.

El primer avançament que ens va presentar d’aquest nou disc, que veurà la llum a la tardor, va ser ‘clavat a dins’. Una cançó que parla d’una relació que ha deixat de funcionar de manera sobtada i que mostra la sensació que et queda a dins quan una cosa que t’importava, encara no s’ha resolt. Aquests dos temes marquen l’inici d’un nou camí musical que ha emprès l’artista castellbisbalenc.

El vam conèixer amb els seus treballs ”Sol” I ”Blau” que marcaven una certa tendència a la tendresa i a la introspecció. Tendència que es va trencar un any més tard amb la presentació d’un directe més potent i fosc que ens feia viatjar per un imaginari d’amor i desamor sense fre amb estils que passaven pel trap, pop, hyperpop i synth pop.

- Publicitat -

El 2023 ens va presentar el seu EP ”22” on mostrava aquesta sonoritat més radical i que comptava amb col·laboracions d’artistes com Julieta, Teuma Thug i Galgo Lento. Els ritmes amb els quals juga l’artista i els temes proposats a aquests avançaments, pronostiquen un nou disc que segur que no deixarà indiferent a ningú.