Els empordanesos Fetus van fent boca per la pròxima presentació del seu cinquè disc amb un nou avançament  amb la companyia de les Testarudes.

El títol de la cançó és ‘Filet de Pobre‘ i manté el so característic de taverna amb traces de punk amb què ens tenen acostumats però amb l’afegit dels vents i les veus de les Testarudes; que fan que el tema quedi rodó.

Filet de Pobre‘ és el segon avançament del nou disc que veurà la llum l’onze d’octubre i que porta per títol “Càntir nou fa aigua fresca“. De l’àlbum, de moment, el grup ha avançat dues cançons (‘Homilies de la costa‘ i ‘Filet de Pobre‘) i la portada, què és un homenatge al disc “If I Should Fall From Grace With God” dels mítics The Pogues.

- Publicitat -

La nova cançó és un regal pels amants del català gràcies a la combinació del vocabulari tradicional amb una melodia enèrgica i enganxosa. El tema, tot i parlar de la figura d’un home que se les empesca totes per omplir-se la panxa aprofitant-se dels altres i sense pagar un ral; és una reivindicació del fet que, en l’actualitat, es pot fer música en català ben parlat i allunyat de “castellanismes”, “barbarismes” i “anglicismes”.

El disc es presentarà en dos concerts el dia 11 d’octubre a la Fira Mediterrània de Manresa i el 12 de desembre a la Sala Apolo de Barcelona.