Pol Orobitg, el cantautor de Cerdanyola del Vallès, ens indica que arriba l’estiu amb el seu nou single ‘DE COP’. La intenció d’aquesta cançó és clara: ser un ‘hit’ d’estiu, això es veu a través d’un amor, un dels components típics d’aquesta època de calor. Es tracta d’un single que no busca una melodia o ritme complicats, sinó que vol transmetre-ho d’una manera més aviat senzilla i propera, però també estiuenca. De fet, el primer que sentim en reproduir la cançó, és el so de gavines prop de mar.

Orobitg cerca una combinació entre passat i present, la memòria d’un estiu que ja forma part del record en antítesi amb les vacances que ara arriben i fan que passi tot ‘DE COP’ i amb aquesta presència del desig inevitable. És una cançó de pop, amb diversos sons que donen textura a la peça. El fet d’incorporar altres sonoritats, és recurrent en l’estètica d’aquest cantant, ja que en treballs anteriors (l’àlbum “TOT O ZERO”) ja hi podem veure aquests suplements per aportar potència i, alhora, proximitat al tema.

‘DE COP’ és un senzill que fa venir ganes d’agafar una tovallola, el banyador i córrer cap a la platja, llançar-nos a l’aigua i desitjar que aparegui aquella persona. Podria ser perfectament la banda sonora d’un anunci d’Estrella Damm o similars, perquè realment, aquest objectiu de ser un ‘hit’ d’estiu, està cada vegada més a prop de ser una victòria.

- Publicitat -

Uns mesos enrere, al març, Orobitg va treure a la llum el seu àlbum debut “TOT O ZERO”. Debuta com a artista en solitari, però no com a cantant, ja que la seva relació amb la música sempre ha existit. Anteriorment, tenia un grup: Cronopio, però amb la seva ruptura, ha iniciat aquest viatge individualment. I amb aquest nou single produït per Julio Bernardo (també productor de l’àlbum), Pol Orobitg va consolidant un estil propi així com el seu lloc com a cantautor català.