Foto: David Murga

Maria Fort, cantant i compositora presenta el seu nou EP, Batecs Per Minut. Es tracta d’un gir musical encarat cap al pop urbà i electrònic i amb l’objectiu de fer un pas cap a una altra zona, arriscar, innovar i trobar un so únic i original. Després d’una etapa més orgànica, l’artista comença a experimentar amb la producció i la composició des d’un ordinador.

Aquest nou treball conceptual plasma les reaccions que té el seu cor envers diferents situacions: l’enamorament, l’empatia i sororitat, la ràbia i venjança, i la soledat.

En el transcurs d’aquest EP, es crea una atmosfera sonora molt potent, rítmica i immersiva, acompanyada de moviment. Hi apareix molt l’element del bombo representant el batec i sintetitzadors que creen molt d’espai. Predomina molt el “beat”, fins al punt de passar pel reggaeton i el techno. No obstant això, sempre es manté el seu color vocal dolç, sensible, càlid i tendre.

- Publicitat -

La creació d’aquest nou EP ha estat també gràcies al productor Joel Llauradó, que ha contribuït a dotar les cançons d’una producció meticulosa i emotiva. Juntament amb altres talents destacats com Javi Vacuum en la masterització, Mikel Llobera en el disseny de la portada i Max Gener en la direcció artística, l’equip ha creat una obra que captura l’essència i la visió de l’artista.

El EP està format per 4 cançons: Ara et prometo_117bpm, Què serà_94bpm, Tot torna_144bpm i Sola_95bpm. Els títols inclouen el concepte del bpm, ja que es crea una relació entre el batec del cor i els bpms al que van les cançons, metaforitzant així que les cançons també tenen un batec i vida.