Una mica de reggaeton per a una balada nostàlgica. Així és “haiku”, el nou tema de Julieta, una artista decidida a esdevenir una de les veus revelació del pop i la música urbana en català. Gràcies a temes com aquest que ara estrena, una deliciosa composició impregnada de malenconia però amb tota la força que la nova diva pop sap imprimir les cançons.

Inspirada en la poesia Haiku, el nou tema de Julieta segueix el mateix camí musical de la seva anterior entrega, “LOKURA”, també amb la producció de Grauu. La barcelonina volia fer una oda aquest tipus de poemes japonesos curts però expressius, i ho fa amb una metàfora d’un amor tant urgent com intens. “Parla una mica de les diferències entre dues persones i de com la protagonista prefereix deixar aquest amor com una història curta i bonica que allargar-la i destruir-la”, relata l’artista.

“haiku” la va escriure Julieta a Finlàndia, i el fred paisatge del país nòrdic impregna la seva melodia. L’escenari de la ruptura sentimental és una pista de gel, sobre la qual emergeixen les diferències entre els protagonistes. El tema li deu molt a “Calgary 88”, la cançó d’Antònia Font admirada per Julieta que inspira parcialment “haiku”.

- Publicitat -

Intèrpret, compositora i productora, Julieta s’ha consagrat com a un dels màxims referents de la nova escena pop catalana. Després de l’èxit del seu àlbum 5 AM i una gira amb més de trenta concerts per Espanya, va acomiadar el 2023 amb un increïble sold out a Londres i amb la venda total a 24 hores del final de gira a la Sala Apolo de Barcelona.

Julieta s’entrega ara a un prometedor 2024 ple d’estrenes amb el nou projecte TU JURU LA JU TOUR, que comptarà amb més de 45 concerts per Espanya. I ho fa amb temes tan incontestables com aquest espectacular “haiku”.