El duet barceloní Svetlana treu per fi el seu primer àlbum d’estudi, MARRANA, després d’haver publicat un reguitzell de senzills des de finals del 2021, any en què es van donar a conèixer amb Moderna del raval.

Svetlana és un duet musical barceloní format per dos amics de Poblenou, Júlia Díaz i Roc Bernadí, que componien cançons durant nits de festa interminables. Les seves cançons s’enfoquen des del divertimento, perquè és el tret que els uneix i els defineix, però també des de la reivindicació. La seva música canalitza la crítica a través de l’humor, així com la necessitat de comunió i empoderament de les persones que no encaixen dins la norma.

El nou àlbum, MARRANA, que consta de dotze temes eclèctics –però que es complementen–, sorgeix com una carta de presentació d’Svetlana, a partir d’una reflexió al voltant d’un concepte que les representa: allò “marranu”. Ser una marrana és un modus vivendi: és ser una desviada, una eufòrica, una fan empedernida de la gresca, una romàntica enamoradissa…, però també una histriònica, violenta, insegura, amorosa i contradictòria.

- Publicitat -

MARRANA és un viatge des del seu primer tema fins a l’últim, en què l’oient passarà per un tràngol propi de la generació Z: la desolació d’un present precari i un futur incert, la festa, l’amor i la violència com a resposta, l’experiència queer i l’oda a l’amistat en clau d’aliança. En resum: des de l’humor, la desvergonya i la ironia, el duet vol reapropiar-se de l’etiqueta estigmatitzant i celebrar l’empoderament de “ser una marrana”.

A més, el disc compta amb diverses col·laboracions amb artistes del territori d’estils molt diferents, com les Ketekalles, Habla de Mí en Presente, Ouineta i la ballarina d’Svetlana ari llobet, artistes que encaixen dins la idiosincràsia eclèctica del grup.

A banda del nou àlbum, el grup presenta nova gira: MARRANA WORLD TOUR, que donarà el tret de sortida en dues grans capitals, Barcelona i Madrid. Dos concerts amb un directe esbojarrat i surrealista. El primer tindrà lloc a la sala Razzmatazz 2 de Barcelona, el dijous 11 d’abril. Uns dies més tard el grup debutarà a la capital espanyola, a la Sala El Sol de la Gran Via madrilenya, el diumenge 28 d’abril.

Un tret característic del duet ha estat precisament el seu directe: els múltiples shows que han ofert per tot el territori (on destaquen concerts com el de les Barraques de Sitges, o els de la Sala Apolo i La Nau de Barcelona) han estat un lloc de trobada per a la festa, l’excés i la desinhibició. El grup compta amb diverses ballarines (que també són cantants i actrius), que l’acompanyen a performar un show dinàmic, ple de coreografies i versions de cançons que faran ballar a tothom. Anar a un concert d’Svetlana és molt més que ser públic: siguis com siguis, coneguis o no les cançons, el grup aconsegueix incloure’t en un pacte on, durant unes hores, tothom traurà a la llum la seva marrana interior.